Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nu är det slut i rutan

När Olle Söderlund lämnar Sveriges Television efter 42 år är hans främsta minne alla intressandta människor han mött i jobbet som tv-reporter.
Tv-veteranen Olle Söderlund slutar efter 42 år på Sveriges Television.
I går avtackades han i direktsändning i ABC, Stockholmsområdets regionala program.

FAKTA

Olle Söderlund
Ålder: 67.
Familj: Hustrun Cecilia Axelsson, som jobbar på Svenska Dagbladet, och två vuxna barn plus en 13-årig bonusdotter .
Bor: Gammal villa i Enskede, Stockholm.
Intressen: Motion.
Har åkt Vasaloppet och sprungit Stockholm maraton.

Olle Söderlund har fyllt 67 år: – Det är som i försvaret, man stryks ur rullorna efter en viss ålder. 1963 började han på Sveriges Radio i Umeå och gjorde då både radio och tv. – 1967 blev jag värvad till Ekoredaktionen i Stockholm. Det kändes som att hamna i Allsvenskan. Lokalnyheter viktigt Sju år senare ville dåvarande Rapportchefen Christina Jutterström, i dag vd för SVT, att Söderlund skulle komma till Rapport, och där förblev han i 16 år. Sedan fem år tillbaka har Olle Söderström jobbat för det Stockholmsregionala nyhetsprogrammet ABC. – Jag tycker det är viktigt och roligt med lokala nyheter. Man kommer nära publiken. När jag frågar om hans värsta minne säger han sig inte komma i håg något. Bästa minnet då? – Alla intressanta människor jag mött. På frågan om han har något råd till unga journalister svarar han: – Om du jobbar med tv så måste du komma i håg att alltid skriva på kassetten vad den innehåller, annars blir det kaos! – Och låt dig inte bli lurad av intresseorganisationer och lobbyister som påstår att de gjort någon studie eller något sådant. Kolla alltid sådant mycket noggrant.

Gör klar tv-serie

Riktigt pensionerad är Olle Söderlund förstås inte. Just nu håller han på med redigeringen av fortsättningen på serien "Sverige i backspegeln" som denna gång handlar om vilka drömmar om framtiden vi hade på 70-talet och om hur denna framtida verklighet faktiskt blev.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!