Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nu är det lagligt att äta pizza i Nordkorea

Foto: All Over Press

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un försöker bättra på sin image som det unga folkets ledare och häver förbudet på pizza, hamburgare och pommes frites.

Men diktatorn går längre än så: han tillåter även kvinnor att bära platåskor och byxor, skriver ABC News på sin hemsida.

Tidigare har västinfluenser motarbetats hårt i Nordkorea. Snabbmat och mode från väst har varit portförbjudet. Men nu lättar den nytillträdde ledaren Kim Jong-Un på reglerna och gör det tillåtet för befolkningen att äta pizza och annan snabbmat. Han gör det även lagligt för kvinnor att klä sig i byxor och platåskor, skriver ABC News på sin hemsida.

Lider av svält

Enligt Nordkoreaexperten Dong Yong-Sueng är moderniseringarna ett sätt för Kim Jong-Un att lansera sig själv som det unga folkets ledare.

– Det är ett sätt att gå i sin farfars fotspår och skapa en bild av sig själv som en faderlig ledare, säger han.

Kim Jong-Un tillträdde som ledare i december i fjol efter att hans pappa Kim Jong-Il avlidit. I uttalanden har Kim Jong-Un lovat att skapa ett Nordkorea som ska vara ett himmelrike på jorden för landets barn.

Befolkningen i Nordkorea har under lång tid lidit av svält och enligt Amnesty International sitter hundratusentals politiska fångar fängslade under vidriga förhållanden i landet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!