Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu är det lagligt att äta pizza i Nordkorea

Foto: All Over Press

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un försöker bättra på sin image som det unga folkets ledare och häver förbudet på pizza, hamburgare och pommes frites.

Men diktatorn går längre än så: han tillåter även kvinnor att bära platåskor och byxor, skriver ABC News på sin hemsida.

Tidigare har västinfluenser motarbetats hårt i Nordkorea. Snabbmat och mode från väst har varit portförbjudet. Men nu lättar den nytillträdde ledaren Kim Jong-Un på reglerna och gör det tillåtet för befolkningen att äta pizza och annan snabbmat. Han gör det även lagligt för kvinnor att klä sig i byxor och platåskor, skriver ABC News på sin hemsida.

Lider av svält

Enligt Nordkoreaexperten Dong Yong-Sueng är moderniseringarna ett sätt för Kim Jong-Un att lansera sig själv som det unga folkets ledare.

– Det är ett sätt att gå i sin farfars fotspår och skapa en bild av sig själv som en faderlig ledare, säger han.

Kim Jong-Un tillträdde som ledare i december i fjol efter att hans pappa Kim Jong-Il avlidit. I uttalanden har Kim Jong-Un lovat att skapa ett Nordkorea som ska vara ett himmelrike på jorden för landets barn.

Befolkningen i Nordkorea har under lång tid lidit av svält och enligt Amnesty International sitter hundratusentals politiska fångar fängslade under vidriga förhållanden i landet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.