Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nu är det klart - Källström har skrivit på för Lyon

Efter några dagars förhandlingar har Kim Källström nu skrivit på för Lyon.
Nu är det klart - Kim Källström har skrivit på för franska ligamästarna Lyon.
Kontraktet gäller över fyra år och övergångssumman landar på drygt åtta miljoner euro, motsvarande 74 miljoner svenska kronor.
Den svenska VM-mittfältaren lämnar därmed ligakonkurrenten Rennes, dit han kom från Djurgården 2003. Efter dagar av förhandlingar blev det på fredagen officiellt att Kim Källström tar ytterligare ett steg upp i karriären. Franska storklubben Lyon, som vunnit ligan fem år i följd, blir svenskens nästa klubbadress. - Lyon är lite av exemplet i fransk fotboll för tillfället. Ligamästare fem år i rad säger väl allt, klubben är exemplet som andra klubbar försöker följa, sade Källström till TT när hans del av överenskommelsen var klar i förra veckan. - Det är en enormt stor klubb att komma till, som dessutom är med på den europeiska scenen.

"Jättetufft"

Lyon är en klubb i det absoluta toppskiktet i Europa och vimlar av landslagsstjärnor. I år gick laget till kvartsfinal i Champions League där Milan slutligen blev för svårt. Kim Källström, som varit en av Rennes viktigaste spelare, får det betydligt svårare att ta plats på Lyons mittfält, där VM-spelare som brassen Juninho, fransmannen Florent Malouda samt portugisen Tiago redan finns. - Det kommer att bli jättetufft givetvis. Men jag är ju här i dag för att de tror på mig, sade Källström.

8,5 miljoner till Djurgården

Även Källströms förra klubb Djurgården får en del av kakan. Klubben har rätt till 15 procent av den del av transfersumman som överstiger de 17,9 miljoner kronor som Rennes betalade 2003. Det innebär knappt 8,5 miljoner till de regerande svenska mästarna.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!