Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Notan för nya festen: 3,1 miljoner kronor

Dyr fest. Här på Saab Arena i Linköping ska Skatteverkets personal i den Östra regionen hålla konferens med middag. Kostnad: 3,1 miljoner.
Foto: Bildbyrån

I förra veckan festade Skatteverket för 2,5 miljoner i Globen.

I dag är det dags igen - denna gång på Saab Arena i Linköping.

Totalkostnad: 3,1 miljoner kronor.

I förra veckan festade Skatteverkets Stockholmsregion för att göra sin nya regionchef Lars Herder känd bland de 1 600 medarbetarna. Kalaset i Globen kostade 2,5 miljoner kunde Expressen avslöja i måndags.

I dag står Skatteverket värd igen för nya festligheter. Den här gången är det Skatteverkets personal i den Östra regionen - som sträcker sig geografiskt mellan Sundsvall, Malmö, Visby och Göteborg - som bjuds in till konferens med avslutande middag.

Notan beräknas till 3 079 031 kronor för de 1 500 medarbetarna. Då ingår också resor och boende för 400 personer.

Hälsas välkomna

Personalen träffas vid 12 i Saab Arena i Linköping för en stående lunch. Klockan 13 hälsas de välkomna av regionskattechefen Andreas Elvén och Bella Goldman, moderator och tv-programledare.

När eftermiddagsfikat är avklarat är det dags för generaldirektören Ingemar Hansson att informera personalen om "Skatteverkets uppdrag och inriktning".

Syftet med arbetsdagen är att ge inspiration och kunskap om "hur vi tillsammans ger verksamheten rätt förutsättningar ur medborgarnas och företagarnas perspektiv", skriver Skatteverket i programförklaringen.

Klockan 19 rundas jobbdagen av med middag.

Så sent som för två år sedan ifrågasattes Östra regionen för en annan personalfest där Ingvar Oldsberg anlitades för en "På spåret"-lek. Totalnotan slutade då på 3,4 miljoner kronor.

- Då sa Skatteverket att man tog till sig av kritiken men det är ju helt uppenbart att man inte gjort det, säger den liberala debattören Rebecca Weidmo Uvell, som är slöseriombudsman på uppdrag av Skattebetalarna.

- Det är dags att ställa betydligt högre krav. En viktig signal vore att återinföra tjänstemannaansvaret. Att hantera skattemedel är inget vanligt jobb, säger hon.

Träffas gemensamt

Elvén motiverar kostnaderna med att medarbetare som arbetar på drygt 20 orter nu träffas för första gången gemensamt i regionen som bildades den 1 september i år.

- Att kunna samla alla medarbetare för en gemensam arbetsdag är en investering i ett lång- siktigt utvecklingsarbete. Det kommer ge oss bättre förutsättningar att göra vår verksamhet ännu effektivare ur medborgarnas och företagarnas perspektiv, säger han.

Budgeten för Skatteverkets regionfest

Lokalkostnader: 182 500

Möbler: 60 640 kr

Teknik: 384 640

Dekor: 55 000

Grafik: 50 000

Personalkostnader: 63 375

Förtäring inklusive lunch, fika och middag: 905 863

Konferensinslag: 158 000

Underhållning (liveband och dj): 77 000

Diverse: 396 500

Resor 512 000

Boende (400 medarbetare) 233 513

Totalt

3 079 031

Källa: Skatteverket.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.