Så här får en klänning inte se ut, tycker norska medier.
Så här får en klänning inte se ut, tycker norska medier.

Norska medier rasar mot prinsessan Madeleine

Publicerad
Uppdaterad
Norska medier rasar mot prinsessan Madeleines urringning.
Hon anklagas för att försöka stjäla showen under kung Haralds 70-årsfest.
- Klänningen passar kanske bättre på krogen än på en kunglig 70-årsfest, skriver nättidningen Nettavisen.
När Norges kung firade sin 70-årsdag var den svenska kungafamiljen på plats. Prinsessan Madeleine anlände till Oslos rådhus iklädd en vackert rosa klänning av kortare modell. Nu anklagar den norska nättidningen Nettavisen den svenska kungligheten för att försöka stjäla showen från födelsedagsbarnet. Klänningen visade både för mycket ben och urringning, menar tidningen.

Bättre på krogen

- Klänningen passar kanske bättre på krogen än på ett kungligt 70-års kalas, står det att läsa på Nettavisen.no. Detta är inte första gången som den svenska prinsessan visar upp sin kungliga klyfta. På Nobelfesten 2002 skapade Madeleine rubriker världen över när hon anlände iklädd en röd klänning som var djupt urringad. I augusti 2005 var det dags igen. Gustaf Magnusson fyllde 30 år och temat var gustaviansk maskeradbal. Madeleine bar en vacker 1700-talsinspirerad klänning som blottade hennes behag. Nettavisen pekar på ett mönster och skriver att Madeleine har gjort det till en vana att klä sig utmanande på kungliga tillställningar och kallar henne för "sexiga prinsessan Madeleine".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag