Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norska Ingrid fängslad i Japan för narkotiska kex

Norska Ingrid har redan suttit häktad i tio dagar i Japan, nu har det beslutats att hon ska sitta häktad i ytterligare tio dagar. Foto: Privat / Privat
Ingrid Martinussen, 32, studerar i Japan.Foto: Privat / Privat

Norska studenten Ingrid Martinussen, 32, sitter häktad i Japan misstänkt för att ha tagit emot ett paket med narkotiska kakor eller kex. 

Familjen är övertygad om Ingrids oskuld och har anlitat stjärnadvokaten John Christian Elden för att hjälpa henne.

– Vi jobbar nu med att få en översikt så att Ingrid kan släppas från frihetsberövandet så snabbt som möjligt, säger advokaten till Dagbladet.

Norska Ingrid Martinussen pluggar till en mastersexamen i globala miljö-studier vid Sophia-universitetet i Tokyo.

För en dryg vecka sedan så blev Ingrids familj kontaktad av den norska ambassaden i Tokyo som berättade att hon hade gripits av japansk polis den 20 november, rapporterar Dagbladet. 

Hon misstänks för att ha tagit emot ett paket med kakor eller kex som innehåller narkotiska substanser. 

Anklagelserna förbryllar familjen: ”Inte logiskt”

Under fredagen fattades det beslut om att Ingrid ska sitta häktad under ytterligare tio dagar. 

Anklagelserna förbryllar Ingrids familj. De beskriver henne som en nykterist som aldrig ska ha haft med droger att göra tidigare.

– Det är mycket som tyder på att hon inte kan ha gjort detta. Det är inte logiskt, säger hennes bror Bjarne till Dagbladet

Familjen har anlitat stjärnadvokat för att fria Ingrid

Den norska ambassaden har besökt Ingrid i häktet och enligt norska utrikesdepartementet får hon konsulärt bistånd. 

Ingrid familj har nu anlitat den norska stjärnadvokaten John Christian Elden för att hjälpa henne. 

Han samarbetar nu med personer på plats i Japan, Ingrids familj och myndigheter i bägge länderna för att hitta en lösning.

– Vi bistår Ingrid och familjen i den här saken. Vi jobbar nu med att få en översikt så att Ingrid kan släppas från frihetsberövandet så snabbt som möjligt, säger advokaten till Dagbladet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.