Annelie Nordström vägrar svara på mediers frågor – men är aktiv på Facebook. Foto: Pelle T Nilsson/AOPAnnelie Nordström vägrar svara på mediers frågor – men är aktiv på Facebook. Foto: Pelle T Nilsson/AOP

Annelie Nordström vägrar svara på mediers frågor – men är aktiv på Facebook.

 Foto: Pelle T Nilsson/AOP
"Jag gillar verkligen Margot Wallström som utrikesminister, modig och handlingskraftig. Men logiken kring bostäder i Stockholm verkar inte vara hennes grej!" skriver Annelie Nordström på Facebook."Jag gillar verkligen Margot Wallström som utrikesminister, modig och handlingskraftig. Men logiken kring bostäder i Stockholm verkar inte vara hennes grej!" skriver Annelie Nordström på Facebook.

"Jag gillar verkligen Margot Wallström som utrikesminister, modig och handlingskraftig. Men logiken kring bostäder i Stockholm verkar inte vara hennes grej!" skriver Annelie Nordström på Facebook.

Margareta Winberg skriver på sin Facebook om bostadssituationen som Wallström är i. Där kommenterar många – en av dem är Annelie Nordström. "Ungefär så tänkte jag också, men det var tydligen helt fel".Margareta Winberg skriver på sin Facebook om bostadssituationen som Wallström är i. Där kommenterar många – en av dem är Annelie Nordström. "Ungefär så tänkte jag också, men det var tydligen helt fel".

Margareta Winberg skriver på sin Facebook om bostadssituationen som Wallström är i. Där kommenterar många – en av dem är Annelie Nordström. "Ungefär så tänkte jag också, men det var tydligen helt fel".

Även här kommenterar Annelie Nordström. "Nu har Aftonbladets granskning pågått en vecka och sanningen förvrids bit för bit så att det blir rena lögner. Kommunal har aldrig haft spritfesten där vi druckit vin för 30 000 på medlemmarnas bekostnad, det har däremot funnits en vinflaska för det priset på restaurang Metropol Palais vinlista", skriver hon bland annat.Även här kommenterar Annelie Nordström. "Nu har Aftonbladets granskning pågått en vecka och sanningen förvrids bit för bit så att det blir rena lögner. Kommunal har aldrig haft spritfesten där vi druckit vin för 30 000 på medlemmarnas bekostnad, det har däremot funnits en vinflaska för det priset på restaurang Metropol Palais vinlista", skriver hon bland annat.

Även här kommenterar Annelie Nordström. "Nu har Aftonbladets granskning pågått en vecka och sanningen förvrids bit för bit så att det blir rena lögner. Kommunal har aldrig haft spritfesten där vi druckit vin för 30 000 på medlemmarnas bekostnad, det har däremot funnits en vinflaska för det priset på restaurang Metropol Palais vinlista", skriver hon bland annat.

Nordströms nya attack mot Wallström

Publicerad

Annelie Nordström vägrar svara på Expressens frågor.

Men på Facebook är Kommunals ordförande aktiv - och där går hon till angrepp mot både vanliga människor och Margot Wallström, som hon ordnat bostad åt.

"Logiken kring bostäder i Stockholm verkar inte vara hennes grej", skriver Annelie Nordström.

I flera dagar har Annelie Nordström gjort sig oanträffbar och vägrat svara på frågor kring den skandal som nu avslöjats kring Kommunal, och som Aftonbladet först berättade om.

Sedan en presskonferens i fredags klockan 16:00 har hon valt att göra sig oanträffbar, trots att kritiken mot henne nått orkanstyrka bland medlemmarna.

Men på sociala medier, som Facebook, är Annelie Nordström desto mer aktiv, och där svarar hon på några av sina Facebook-vänners frågor.

"Ingen överdriven representation"

Bland annat kommenterar hon reaktionerna på Aftonbladets veckolånga granskning med att "sanningen förvrids bit för bit så att det blir rena lögner".

Apropå uppgiften att delar av Kommunals ledning varit på lyxresa i London, kommenterar hon med att "vi har ingen överdriven representation".

Bråket mellan henne själv och utrikesminister Margot Wallström, där den senare anklagar Annelie Nordström för att på falska premisser ha erbjudit henne en lägenhet i Stockholm vid sidan av bostadskön, kommenterar hon torrt med att "logiken kring bostäder i Stockholm verkar inte vara hennes grej".

"Tydligen fel"

I detta bråk gör plötsligt den tidigare topp-socialdemokraten, ministern och ambassadören Margareta Winberg ett inlägg på sin egen Facebook-sida där hon kommer till sina båda politiska själsfränders undsättning. Hon förklarar där att vi i Sverige måste ta hand om våra ministrar bättre och att det inte är rimligt att förvänta sig att de ska stå i bostadskö i många år för att få en lägenhet i huvudstaden om de har sin hemort i andra delar av landet.

Detta kommenterar Annelie Nordström med att "Ungefär så tänkte jag också, men det var tydligen helt fel".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag