Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nordströms nya attack mot Wallström

Annelie Nordström vägrar svara på mediers frågor – men är aktiv på Facebook.
Foto: Pelle T Nilsson/AOP
"Jag gillar verkligen Margot Wallström som utrikesminister, modig och handlingskraftig. Men logiken kring bostäder i Stockholm verkar inte vara hennes grej!" skriver Annelie Nordström på Facebook.
Margareta Winberg skriver på sin Facebook om bostadssituationen som Wallström är i. Där kommenterar många – en av dem är Annelie Nordström. "Ungefär så tänkte jag också, men det var tydligen helt fel".
Även här kommenterar Annelie Nordström. "Nu har Aftonbladets granskning pågått en vecka och sanningen förvrids bit för bit så att det blir rena lögner. Kommunal har aldrig haft spritfesten där vi druckit vin för 30 000 på medlemmarnas bekostnad, det har däremot funnits en vinflaska för det priset på restaurang Metropol Palais vinlista", skriver hon bland annat.

Annelie Nordström vägrar svara på Expressens frågor.

Men på Facebook är Kommunals ordförande aktiv - och där går hon till angrepp mot både vanliga människor och Margot Wallström, som hon ordnat bostad åt.

"Logiken kring bostäder i Stockholm verkar inte vara hennes grej", skriver Annelie Nordström.

I flera dagar har Annelie Nordström gjort sig oanträffbar och vägrat svara på frågor kring den skandal som nu avslöjats kring Kommunal, och som Aftonbladet först berättade om.

Sedan en presskonferens i fredags klockan 16:00 har hon valt att göra sig oanträffbar, trots att kritiken mot henne nått orkanstyrka bland medlemmarna.

Men på sociala medier, som Facebook, är Annelie Nordström desto mer aktiv, och där svarar hon på några av sina Facebook-vänners frågor.

"Ingen överdriven representation"

Bland annat kommenterar hon reaktionerna på Aftonbladets veckolånga granskning med att "sanningen förvrids bit för bit så att det blir rena lögner".

Apropå uppgiften att delar av Kommunals ledning varit på lyxresa i London, kommenterar hon med att "vi har ingen överdriven representation".

Bråket mellan henne själv och utrikesminister Margot Wallström, där den senare anklagar Annelie Nordström för att på falska premisser ha erbjudit henne en lägenhet i Stockholm vid sidan av bostadskön, kommenterar hon torrt med att "logiken kring bostäder i Stockholm verkar inte vara hennes grej".

"Tydligen fel"

I detta bråk gör plötsligt den tidigare topp-socialdemokraten, ministern och ambassadören Margareta Winberg ett inlägg på sin egen Facebook-sida där hon kommer till sina båda politiska själsfränders undsättning. Hon förklarar där att vi i Sverige måste ta hand om våra ministrar bättre och att det inte är rimligt att förvänta sig att de ska stå i bostadskö i många år för att få en lägenhet i huvudstaden om de har sin hemort i andra delar av landet.

Detta kommenterar Annelie Nordström med att "Ungefär så tänkte jag också, men det var tydligen helt fel".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.