Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nordkorea tros bygga ubåtar för ballistiska robotar

Nytagna satellitbilder från ett skeppsvarv i Nordkorea tyder på att landet bygger sin första stridsklara ubåt som ska kunna avfyra ballistiska robotar – och det enligt en ”aggressiv tidplan”, skriver nyhetsbyrån Reuters. Foto: / AP TT NYHETSBYRÅN
Nyligen övade Sydkoreas och USAs militär tillsammans. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Nytagna satellitbilder från ett skeppsvarv i Nordkorea tyder på att landet bygger sin första stridsklara ubåt som ska kunna avfyra ballistiska robotar – och det enligt en ”aggressiv tidplan”, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Uppgifterna kommer från den amerikanska Washington-baserade analyssajten 38 North som följer utvecklingen i Nordkorea. Satellitbilderna togs den 5 november.

Enligt 38 Norths rapport har olika delar och komponenter under hela året förts till och från området där det som tros vara en ubåt byggs.

De nya bilderna visar delar som tolkats som en ubåts tryckskrov och som är större än Nordkoreas attackubåt i Romeo-klassen.

 

LÄS ÄVEN: Nordkorea "dömer Trump till döden" efter uttalande

 

Testar mekanismer för att avfyra missiler från ubåt

Andra bilder visar ett provskjutningsställ vilket indikerar att landet fortsätter att testa olika mekanismer för att skjuta missiler från ubåtar.

Nordkorea tros också jobba med att utveckla en fastbränslemissil som ska kunna avfyras från en ubåt.

Landet har länge jobbat med att utveckla missiler som ska kunna nå USA. President Donald Trump har sagt att alla alternativ övervägs för att stoppa Nordkoreas utveckling, även militära sådana.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!