Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nordkorea "spränger" USA i propagandafilm

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un.Foto: Xinhua / Polaris / XINHUA / POLARIS POLARIS IMAGES
I videon åker en missil hela vägen till Washington. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP

Här är Nordkoreas nya hot mot USA.

I en propagandavideo skickar diktaturen i väg en kärnvapenmissil från en ubåt – som exploderar i Washington.

Samtidigt visas en bild på den amerikanska flaggan som brinner.

Det är Nordkoreas propagandasajt DPRK Today som har publicerat det fyra minuter långa klippet, som den brittiska nyhetskanalen Sky News var först att rapportera om.

Videon visar bland annat hur relationerna mellan USA och Nordkorea har förändrats genom åren och den visar även bilder av amerikanska krigsfångar som befinner sig på Nordkoreansk mark.

Spränger hela Washington

Allting slutar med att en Nordkoreansk ubåt skjuter i väg en missil som åker hela vägen till Washington, USA, och sprängs fram Lincoln Memorial.

En rejäl tryckvåg sprids senare över staden och ödelägger allt i sin väg – samtidigt brinner den amerikanska flaggan.

Under blinkar meddelandet: "Om de amerikanska imperialisterna gör en enda rörelse mot oss – kommer vi att attackera med kärnvapen", står det.

Det här är inte första gången Nordkorea publicerar propaganda videos som på ett hotfullt sätt riktar sig mot andra länder.

I videon sprids en rejäl tryckvåg över staden och ödelägger allt i sin väg – samtidigt brinner den amerikanska flaggan. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP

 

Bara för några dagar sedan ska landets diktator Kim Jong-Un ha tittat på en simulerad attack som slog mot byggnaden där Sydkoreas president Park Geun-Hye bor, skriver Sky News.

Nordkorea genomförde även sitt fjärde kärnvapentest i januari, vilket inte uppskattas av Sydkorea eller för den delen USA.

Student dömd till 15 års straffarbete

Samtidigt har Nordkorea dömt den amerikanska studenten Otto Warmbier till 15 års fängelse efter att han stulit en politisk affisch vid ett hotell i landet – vilket har fått stämningen mellan USA och Nordkorea att bli allt mer problematisk.

Representanter från USA har arbetat med att få Nordkorea att lämna över Warmbier till USA, utan att lyckas.

– Det står klar att Nordkorea använder amerikanska medborgare som brickor i ett politiskt maktspel, sa Vita husets talesperson Josh Earnest då.

Än så länge har inte någon representant från amerikanska myndigheter kommenterat Nordkoreas senaste propagandavideo.

Kidnappades som barn – så här är deras liv i dag

Inlåst i kista i sju år • Sexslav • Föräldrarna blev mördade

Lärarinna ville lämna sin familj för tioåriga eleven

Inför rätta för sexofredande mot pojken • ”Vill att det ska vara han och jag mot världen”

IS-rekryteraren Ulrika Pape avslöjad

Skråmos svärmor raggar pengar till IS-fångar

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.