Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nordkorea skjuter ner USA-plan i nya videon

Här skjuts ett amerikanskt stridsflygplan ner i den nordkoreanska videon. Foto: DPRK Today
”Presidenten vill inte hamna i ett kärnvapenkrig”, säger finansminister Steven Mnuchin. Foto: ANDRES KUDACKI / AP TT NYHETSBYRÅN
Nordkoreas ledare Kim Jong-Un. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
USA:s president Donald Trump. Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN

USA:s regering försöker tona ned retoriken mot Nordkorea.

– Presidenten vill inte hamna i ett kärnvapenkrig, säger finansminister Steven Mnuchin till tv-kanalen ABC.

Samtidigt publicerade Nordkorea nya manipulerade bilder som visar hur amerikanska stridsplan blir attackerade rapporterar Washington Post.

Tusentals nordkoreaner samlades i centrala Pyonyang i lördags för att delta i en antiamerikansk demonstration, som var en reaktion på den senaste veckans eskalerande ordkrig mellan ledarna för de två länderna.

Samtidigt försöker den amerikanska regeringen tona ned den hetsiga retoriken som president Donald Trump framfört på Twitter.

När finansminister Steven Mnuchin gästade ABC_programmet "This Week" på söndagen förklarade han att alla möjligheter – inklusive en militär attack – fortfarande ligger på bordet, men han fokuserade framför allt på skärpta sanktioner  och möjligheten att bestraffa de länder som fortsätter handla med Nordkorea.

– Presidenten vill inte hamna i ett kärnvapenkrig. Och vi kommer göra allt vi kan för att det inte ska hända, säger Steven Mnuchin till ABC.

Ännu ett amerikanskt stridsflygplan skjuts ner i den nordkoreanska videon. Foto: DPRK Today

Amerikanska plan förvandlas till eldklot

Senator Cory Gardner var inne på samma spår när han gästade programmet "Face the Nation" på CBS:

– Vi har en lång väg att gå där vi fortsätter öka det ekonomiska och diplomatiska trycket på Nordkorea och de som hjälper Nordkorea, säger han.

Men i den avskärmade diktaturen var myndigheterna inte intresserade av lika försiktiga utspel.

Under söndagen offentliggjorde den statliga propagandasajten DPRK Today i stället en rad manipulerade bilder som visar hur amerikanska stridsflygplan attackeras av nordkoreanska missiler och förvandlas till stora eldklot, rapporterar Washington Post.

Stridsplanen på bilderna var av samma modell som de amerikanska plan som under lördagen flög längs den nordkoreanska kustgränsen, med det troliga syftet att demonstrera makt.