Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nordkorea har avfyrat flera missiler

Nordkorea har avfyrat åtskilliga missiler på senare tid.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Nordkoreas ledare Kim Jong-Un.
Foto: KCNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Nordkorea har avfyrat flera missiler, uppger New York Times.

Källor i Japan och Sydkorea uppger att Nordkorea har avfyrat flera missiler. 

Enligt sydkoreansk militär ska dessa kortdistansmissiler ha en räckvidd på 250 kilometer. Det är nyhetsbyrån Yonhap som rapporterar detta.

Missilerna ska ha avfyrats från Gangwon-provinsen. De landade i Japanska sjön skriver Daily Mail. 

Amerikansk militär följde missilernas bana och kunde snabbt bedöma att de inte utgjorde något hot mot USA eller Guam, som Norekoreas ledare Kim Jong-Un har hotat angripa.

De nya missiltesten kommer samtidigt som amerikansk och sydkoreansk militär genomför en gemensam övning, något som Nordkorea har varit kraftigt kritiskt mot eftersom landet ser övningarna som förberedelser för en invasion.

USA:s president Donald Trump.
Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN

Trump: Det är bäst att Nordkorea sansar sig

Nordkorea har genomfört många missiltest det senaste året vilket har ökat spänningarna såväl i området som med Kina, Japan och Sydkorea – och framför allt USA.

När Nordkoreas ledare Kim Jong-Un hotade attackera ön Guam, som länge varit en viktig bas för den amerikanska militären i Stillahavsområdet, svarade USA:s president Donald Trump att USA ska bemöta Nordkoreas hot med "eld och vrede som världen aldrig tidigare beskådat".

– Om Nordkorea ens tänker på en attack har de anledning att vara mycket nervösa. Det kommer att hända dem saker de aldrig trott var möjliga, har Trump sagt.

Senare sade Trump att hans uttalande om "eld och raseri" kanske inte var tillräckligt starkt – medan Nordkorea har lovat att "obarmhärtigt utplåna" sina fiender.

– Det är bäst att Nordkorea sansar sig. Annars kommer de att hamna i problem som är så stora att få andra länder någonsin har haft liknande problem, har Trump sagt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.