Nordkorea har avfyrat åtskilliga missiler på senare tid. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅNNordkorea har avfyrat åtskilliga missiler på senare tid. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Nordkorea har avfyrat åtskilliga missiler på senare tid. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Nordkoreas ledare Kim Jong-Un. Foto: KCNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNNordkoreas ledare Kim Jong-Un. Foto: KCNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Nordkoreas ledare Kim Jong-Un. Foto: KCNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Nordkorea har avfyrat flera missiler

Publicerad

Nordkorea har avfyrat flera missiler, uppger New York Times.

Källor i Japan och Sydkorea uppger att Nordkorea har avfyrat flera missiler. 

Enligt sydkoreansk militär ska dessa kortdistansmissiler ha en räckvidd på 250 kilometer. Det är nyhetsbyrån Yonhap som rapporterar detta.

Missilerna ska ha avfyrats från Gangwon-provinsen. De landade i Japanska sjön skriver Daily Mail. 

Amerikansk militär följde missilernas bana och kunde snabbt bedöma att de inte utgjorde något hot mot USA eller Guam, som Norekoreas ledare Kim Jong-Un har hotat angripa.

De nya missiltesten kommer samtidigt som amerikansk och sydkoreansk militär genomför en gemensam övning, något som Nordkorea har varit kraftigt kritiskt mot eftersom landet ser övningarna som förberedelser för en invasion.

USA:s president Donald Trump.Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN

Trump: Det är bäst att Nordkorea sansar sig

Nordkorea har genomfört många missiltest det senaste året vilket har ökat spänningarna såväl i området som med Kina, Japan och Sydkorea – och framför allt USA.

När Nordkoreas ledare Kim Jong-Un hotade attackera ön Guam, som länge varit en viktig bas för den amerikanska militären i Stillahavsområdet, svarade USA:s president Donald Trump att USA ska bemöta Nordkoreas hot med "eld och vrede som världen aldrig tidigare beskådat".

– Om Nordkorea ens tänker på en attack har de anledning att vara mycket nervösa. Det kommer att hända dem saker de aldrig trott var möjliga, har Trump sagt.

Senare sade Trump att hans uttalande om "eld och raseri" kanske inte var tillräckligt starkt – medan Nordkorea har lovat att "obarmhärtigt utplåna" sina fiender.

– Det är bäst att Nordkorea sansar sig. Annars kommer de att hamna i problem som är så stora att få andra länder någonsin har haft liknande problem, har Trump sagt.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag