Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nordkorea avfyrade ny projektil – andra på en vecka

Enligt uppgifter från CNN
Nordkorea har avfyrat en ny projektil. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Kim Jong Un ska ha övervakat testskjutningen. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN

Nordkorea har avfyrat en ny projektil enligt sydkoreanska nyhetsbyrån YNA

Kortdistansprojektilen landade i vattnet. 

Det är den andra avfyrningen på två dagar. 

– Jag ser inga problem med det, säger USA:s president Donald Trump till Reuters om Nordkoreas tester den senaste veckan. 

Under torsdagen avfyrade Nordkorea en ny projektil enligt YNA. Flera medier skriver att projektilen var en kortdistans och landade i vattnet. 

”Vi övervakar situationen ifall det blir fler avfyrningar och upprätthåller en beredskap”, säger USA:s militärledning.

Amerikanska tjänstemän säger att projektilen påminner om de som avfyrades tidigare i veckan, det vill säga ballistiska missiler med kort räckvidd, skriver ABC News

Flera medier menar att avfyrningarna är en protest mot USA och Sydkoreas gemensamma militärövning som kommer ske i slutet av månaden. 

Andra avfyrningen på fyra dagar 

Avfyrningen är en av flera som skett den här veckan. Senast i tisdags avfyrade Nordkoreansk militär ”flera oidentifierade” projektiler från Hodo Peninsula i södra Hamgyong provinsen. 

– Jag ser inga problem med det. Vi får se vad som händer. Men det är kortdistansrobotar. De är väldigt standard, säger USA:s president Donald Trump enligt nyhetsbyrån Reuters.

– Jag tror att det är väldigt mycket under kontroll. 

En amerikansk tjänsteman bekräftade då att projektilerna inte var ett hot mot USA, men att Vita huset var informerade om händelsen, enligt CNN. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.