Nordkoreas ledare Kim Jong-un Foto: Rodong Sinmun / Epa / Tt
Nordkoreas ledare Kim Jong-un Foto: Rodong Sinmun / Epa / Tt

Nordkorea avfyrar kortdistansmissiler

Publicerad

I natt avfyrade Nordkorea flera kortdistansprojektiler i havet utanför landets östkust .

Det var bara timmar efter FN antog sanktioner mot Nordkorea efter de senaste kärnvapenproven, uppger grannlandet Sydkoreas försvarsdepartement, enligt nyhetsbyrån AP.

Uppskjutningen kommer också strax efter att Sydkorea röstat igenom en lag att verka för mänskliga rättigheter i Nordkorea

Det sydkoreanska försvarets talesman Moon Sang Gyun sade at projektiler avfyrats från staden Wonsan på Nordkoreas östkust.

De sydkoreanska myndigheterna försöker nu också avgöra exakt vad Nordkorea avfyrat. Det kan handla om missiler, artilleri eller raketer, enligt försvarsdepartementet.

Nordkorea har en historia av att avfyra vapen från sin enorma arsenal när när landet uppröts över olika internationella fördömande.

Nordkorea genomförde sitt fjärde kärnvapenprov i januari och då spekulerades det också i att det kunde handla om en vätebomb.

Förra månaden sköt landet också upp en sattellit och det har, bland annat av FN, betraktats som en täckmantel för ett test av förbjud en robotteknik.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag