Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nordkorea avfyrade två ballistiska robotar

Följ senaste nytt i Expressens livesändning.
Rapport om nya testet på sydkoreansk tv.
Foto: LEE JIN-MAN / AP/ TT

Nordkorea har avfyrat två misstänkta ballistiska robotar ut i japanska havet.

Det är fjärde testskjutningen på mindre än en vecka.

Japanska kustbevakningen och den sydkoreanska armén kommer med samstämmiga uppgifter om att Nordkorea återigen utfört robottester. Två misstänkta ballistiska missiler har landat i japanska havet, rapporterar Yonhap

Enligt public service-bolaget NHK ska båda ha hamnat utanför Japans exklusiva ekonomiska zon.

Den sydkoreanska armén säger att robotarna avfyrades från Pyongyang , färdades omkring 35 mil på som högst 30 kilometers höjd och i sex gånger ljudets hastighet.

Det nya testet kom bara timmar innan Sydkorea skulle börja fira sin veterandag, för att hedra landets nuvarande och tidigare soldater. Det kom också efter gemensamma ubåtsövningar med Sydkorea, USA och Japan.

”Den senaste raden av Nordkoreas ballistiska robotar är en betydande provokation som undergräver freden inte bara på den koreanska halvön, utan även i det internationella samfundet, och är ett tydligt brott mot FN:s säkerhetsråds resolutioner”, skriver den sydkoreanska armén i ett uttalande.

Nordkorea har genomfört rekordmånga vapen- och robottester i år. Bara sedan i söndags har fyra tester genomförts.

Kim Jong-Un actionhjälte – i ny propagandafilm

Nordkorea publicerade propagandafilm i samband med missiluppskjutning. Klipp från i våras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.