Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nordisk ungdom störde manifestation

Högerextrema Nordisk ungdom har stört en manifestation i centrala Stockholm.

– De har stört en allmän sammankomst som är tillståndsgiven på Mynttorget, säger Eva Nilsson pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Flera polisenheter är på plats.

Organisationen Nordisk ungdom har stört en manifestation som genomförts till stöd för asylsökande.

Manifestationen hölls på Mynttorget i Gamla stan i Stockholm under söndagseftermiddagen. Vid 16-tiden stördes manifestationen av personer som sa sig komma från den högerextrema organisationen Nordisk ungdom.

Flera polispatruller är på plats för att hantera händelserna.

– Våra patruller är kvar på platsen och försöker rodda i vad som har hänt och se om det har begåtts något brott – förutom brott mot ordningslagen från Nordiska ungdoms sida, säger Eva Nilsson, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

"Verbalt våldsamt"

Det finns inga uppgifter om att det ska ha varit fysiskt våldsamt, enligt Eva Nilsson.

– Det har varit verbalt våldsamt kan man säga.

De som stört manifestationen har själva uppgett att de kommer från Nordisk ungdom. Det är i nuläget oklart hur många de varit, enligt Eva Nilsson.

Organisationens talesman Fredrik Hagberg bekräftar att det var Nordisk ungdom som störde demonstrationen och att han själv var där.

Manifestationen som blivit störd hålls för att demonstrera mot regeringens beslut kring ersättning från Migrationsverket till kommuner.

– Jag vet inte vem som är ansvarig för demonstrationer, säger Eva Nilsson.

Manifestationen pågick strax före 17-tiden på söndagseftermiddagen fortfarande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.