Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Nörden” drev drogimperium värt 145 miljoner

Cody Ronald Ward började sälja droger på dark web 2015.
Han var mycket intresserad av kryptovaluta.
Foto: Shutterstock
Under rättegången har 26-åringen berättat att han mobbades hårt under uppväxten.

I skolan var Cody Ronald Ward  mobbad och utanför. 

På nätet sålde den nu 26-åriga Ward droger för hundratals miljoner.

I veckan dömdes han i australiensk domstol för flera narkotikabrott som kan leda till livstids fängelse, rapporterar news.

Australienska Cody Ronald Ward brukade spela knarklangare i tv-spel när han tonåring. Något som inspirerade honom till att börja langa droger via nätet som 20-åring. 

Under flera år har 26-åringen sålt droger på dark web för 17 miljoner dollar, vilket motsvarar 145 miljoner svenska kronor. 

– Jag tog det inte på allvar, ska han ha sagt under rättegången.

Sålde LSD och amfetamin från pojkrummet 

I veckan har tingsrätten i Sydney erkänt Cody Ronald Ward till skyldig till ett flertal narkotikabrott – bland annat sex fall av import och leverans av förbjudna droger. Varje anklagelse kan ge livstid bakom galler. 

Vid domstolsförhandlingen på torsdagen sa Ward att han förväntar sig att sitta i fängelse under ”en stor del” av sitt liv.

– Allt var naivt och omogna dumheter, sa han.

Cody Ronald Ward arresterades i februari 2019 efter att han identifierats som hjärnan bakom ett stort drogimperium på hemliga dark web. Polisen fann då att han hade sålt droger, som MDMA, ecstasy, LSD och amfetamin, för över 145 miljoner kronor. I samband med gripandet identifierades också Wards medhjälpare, Shanese Koullias, 24 och hennes syster Patricia Koullias, 22. Systrarna är också häktade i väntan på deras åtal. 

– När jag var 17 år brukade jag rollspela som knarklanagare och drogimportör i mina tv-spel, sa Ward, som kommer från den lilla staden Callala Bay på sydkusten. 

Var mobbad och utanför 

Ward började sälja droger på dark web 2015 och fick mycket pengar genom sina snabba affärer. 

– Jag fascinerades av kryptovaluta, och vid den tidpunkten gick det hand i hand med drogmarknaden på internet. 

26-åringen berättade under rättegången att han var mobbad och utanför i skolan på grund av sin vikt. Han ser sig själv som en utstött medborgare. 

– I riktiga livet var jag en tönt, meningslös, ingen brydde sig om att prata med mig, alla tittade bara ner mig på mig. 

– Online, såg alla upp till mig, alla ville prata med mig.

Tom Hanks fina gest till mobbade pojken Corona

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.