Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nooshi Dadgostars enda motkandidat säger nej

Vänsterpartiet fick succéresultat i Sifos opinionsmätning.
Håkan Svenneling ställer inte upp i valet till ny V-ledare.Foto: Riksdagen
Svenneling tänker stötta Nooshi Dadgostar.Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Håkan Svenneling kommer inte att kandidera till ny ledare för Vänsterpartiet, rapporterar P4 Värmland.

Han väljer i stället att stötta vice partiledaren Nooshi Dadgostar.

Svenneling har nominerats av Värmland, hans hemmadistrikt, men säger att stödet för honom inte är tillräckligt starkt. Han stödjer i stället Nooshi Dadgostar, den enda kandidaten som sagt att hon vill ta över efter Jonas Sjöstedt.

– Ska man vara partiledare så behöver man ha stöd från flera håll i landet och jag upplever att Nooshi har det stödet och hon har också goda idéer om hur hon vill utveckla Vänsterpartiet och jobba vidare utifrån det som byggts upp väldigt bra under tiden med Jonas Sjöstedt som partiledare, säger han till radion.

Valberedningen har satt den 21 februari som sista datum för förhandsnomineringar till ordförandeposten. Ny partiordförande väljs i samband med Vänsterpartiets kongress i Västerås 21–24 maj.

Nooshi Dadgostar ensam om att kandidera

Vice partiledaren än den enda hittills som kandiderar för partiledarposten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.