Nooshi Dadgostar hyllas – av borgerliga motståndare

Kravet för att inte fälla Löfven: ”Kan inte vara på bordet”
Nooshi Dadgostar får oväntat beröm från borgerligt håll.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Tidigare bostadsminister Stefan Attefall ger Nooshi Dadgostar medhåll på Twitter.
Foto: YLWA YNGVESSON
Gulan Avci, L, är kritisk till V:s besked.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Under söndagen höll V-ledaren Nooshi Dadgostar en pressträff där hon anklagade statsminister Stefan Löfven (S) för att spela ”ett politiskt spel” och kallade hans agerande för ”oseriöst”. 

Nu hyllas partiledaren även av borgerliga röster. 

”Ett stort problem för Team Löfven/Lööf är att Dagdostar är äkta medan vad de sysslar med så tydligt visar att det bara är ett maktspel”, skriver Moderaternas tidigare presschef Niklas Gillström på Twitter. 

Men hon får också kritik från annat håll. 

Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar har inte bara stöd av sitt parti, och tidigare ledare som Jonas Sjöstedt, Lars Ohly och Ulla Hoffmann. 

Efter söndagens pressträff fick hon även beröm från politiska motståndare i det konservativa blocket. 

Något som även uppmärksammats av journalisten och tidigare liberala ledarskribenten Patrik Oksanen. 

Patrik Oksanen: ”Det svänger fort i hockey”

”Aldrig tidigare sett sådana varma hyllningar till Vänsterpartiet och dess partiledare från företrädare som normalt sätt inte tar i V med på tång...Det svänger fort i hockey”, skriver han på Twitter. 

https://twitter.com/patrikoksanen/status/1406586269388378112

En av de borgerliga rösterna som ställer sig i Dadgostars ringhörna är Niklas Gillström, tidigare presschef för Moderaterna. 

”Ett stort problem för Team Löfven/Lööf är att Dagdostar är äkta medan vad de sysslar med så tydligt visar att det bara är ett maktspel”, skriver Niklas Gilström på Twitter. 

https://twitter.com/NiklasGillstrom/status/1406584280717922306

Under sin pressträff avfärdade Nooshi Dadgostar statsminister Stefan Löfvens och C-ledaren Annie Lööfs besked om att de bjudit in Hyresgästföreningen till förhandlingar med Fastighetsägarna. 

Hon kallade utspelet för ”politiskt spel” och menade att det inte rör sig om förhandlingar eftersom Fastighetsägarna har vunnit redan på förhand då punkt 44 i Januariöverenskommelsen ändå ligger kvar. 

Hon liknande det vid att Hyresgästföreningen skulle förhandla med ”en pistol riktad mot tinningen”. 

Attefall (KD): ”Är det sådant som kallas att förhandla under galgen?”

Nooshi Dadgostar får medhåll från Stefan Attefall, tidigare bostadsminister för KD: 

”Du får förhandla om att införa fria nyproduktionshyror innan 1 sept annars inför vi det. Är det sådant som kallas att förhandla under galgen?”, skriver han på Twitter. 

https://twitter.com/SAttefall/status/1406542832974843904

Gulan Avci, riksdagsledamot för Liberalerna, menar att det visst rör sig om riktiga förhandlingar: 

”Nooshi Dadgostar och vänstern kräver att parterna på bostadsmarknaden ska få förhandla. De får sitt krav uppfyllt. Men Dadgostar är inte nöjd. Hon väljer alltså att åsidosätta den svenska modellen i sin iver att skapa så mycket kaos som möjligt. Nog är det ett nytt politiskt läge”, skriver Gulan Avci på Twitter. 

https://twitter.com/GulanAvci/status/1406545757826695171

Nooshi Dadgostar krävde att punkt 44 tas bort innan förhandlingar inleds – och står fast vid att fälla regeringen under måndagens misstroendeomröstning i riksdagen. 

– Det är oseriöst av en svensk statsminister att låtsas att han uppfyllt våra krav. Vårat krav var att parterna skulle sätta sig och förhandla utan hot om marknadshyror. Det innebär att de tas gisslan, sa Dadgostar under pressträffen. 

Löfvens förvåning:” Förstår inte det”

Här får han Dadgostars svar mitt under pressträffen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.