Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nödläge utlyst i Kalifornien – fartyg stoppas efter viruslarm

Infektionsöverläkare Björn Olsen om hur det är att drabbas av Covid-19.
Kryssningsfartyget Grand Princess får inte lägga till i San Francisco eftersom flera personer ombord visar symptom på att ha smittats av coronaviruset.Foto: SCOTT STRAZZANTE / AP TT NYHETSBYRÅN

Nödläge har utlysts i Kalifornien sedan 53 coronafall konstaterats och en äldre man har dött av viruset enligt guvernören Gavin Newsom, rapporterar CBS San Francisco

Mannen som dog var passagerare på kryssningsfartyget Grand Princess mellan den 11 och 21 februari. Fartyget skulle lagt till i San Francisco men stoppas nu eftersom flera personer ombord visar symptom på att ha smittats av coronaviruset enligt Business Insider

Kryssningsfartyget skulle ha lagt till i San Francisco under gårdagskvällen men fick inte tillåtelse att göra det eftersom 21 personer ombord, elva passagerare och tio besättningsmedlemmar, har uppvisat symptom som tyder på att de kan ha smittats av coronaviruset. 

– Vi kommer därför att flyga testkit till fartyget för att kontrollera om dessa personer har smittats av coronaviruset, sade Gavin Newsom under en presskonferens.

Elva personer har hittills dött av viruset i USA. Globalt har 3 285 personer dött och över 95 000 personer smittats.

USA:s vicepresident Mike Pence kommer att möta representanter för kryssningsbranschen på lördag. Syftet med mötet är att diskutera bästa metoderna för att bekämpa coronaviruset enligt Reuters.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.