Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nobelkonserten hyllade nobelprisvinnarna under lördagen

Foto: Privat

Som hyllning till 2018 års Nobelprisvinnare hölls på lördagen Nobelkonsertern på Konserthuset i Stockholm.

Bland gästerna syntes bland andra Sara Danius, David Lagercrantz och prinsessan Christina.

Under lördagskvällen ägde den årligen återkommande Nobelkonserten rum. Konserten ingår i det officiella programmet under Nobelveckan och är en hyllning till årets Nobelpristagare.

I publiken på Nobelkonserten satt flera kända ansikten. Bland andra prinsessan Christina och akademiledamoten Sara Danius.

Sara Danius var en av alla som njöt av lördagens konsert.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT

LÄS MER: Viktigaste reglerna på Nobelfesten

Kungliga Filharmonikerna uppträder på Nobelkonserten varje år, ledd av amerikanska dirigenten Karina Canellakis. I år gästades de av solisten Lisa Batiashvili i Tjajkovskijs känslosamma violinkonsert.

https://www.instagram.com/p/BrFq7nUAxQR/

Förutom flera av nobelprisvinnarna var även journalisten och författaren David Lagercrantz, journalisten Anne Lagercrantz och FN:s förre vice generalsekreterare Jan Eliasson på plats.

Bland gästerna hos Nobelstiftelsens vd Lars Heikensten och Nobel Medias vd Mattias Fyrenius syntes också Hanna Stjärne, vd för SVT, Jan Eliasson, tidigare utrikesminister, Carl Bennet, finansman, Björn Savén, riskkapitalist, Danica Kragiz Jensfeldt, forskare på KTH, Marcus Wallenberg, styrelseordförande för SEB.

David och Anne Lagercrantz var på plats på konserten.
Foto: ANN JONASSSON

Även författaren Theodor Kallifatides, Expressens kulturchef Karin Olsson, Svenska Dagbladets chefredaktör Fredric Karén och Olof Lavesson (M) njöt av konserten, tillsammans med många andra under lördagskvällen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.