Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NMR demonstrerar i Vetlanda efter attacken

Den misstänkte 22-åringen slog i rätten näven hårt i bordet och påstod sig vara oskyldig.

Efter att en gärningsman gått till knivattack i centrala Vetlanda och skadat sju personer har nazistiska Nordiska motståndsrörelsen hållit en olaglig demonstration.

Det rapporterar Sveriges Radio.

Det var på lördagen som den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen höll en olaglig demonstration i Vetlanda, enligt P4 Jönköping. En handfull personer ska ha delat ut flygblad och haft NMR:s flaggor.

Detta efter att en gärningsman i onsdags eftermiddag gått till knivattack och skadat totalt sju personer på flera platser i staden. Vittnen berättar om hur mannen verkar ha valt helt slumpmässiga offer och knivhuggit dem i nacke eller hals.

Tre av de sju personerna hade till en början livshotande skador.

Nu har regionen sagt att alla kommer att klara sig och på fredagen kunde tre personer lämna sjukhuset.

Misstänkt man häktad

En 22-årig man har häktats misstänkt för sju fall av mordförsök. Han är medborgare i Afghanistan, kom till Sverige 2016 och fick uppehållstillstånd året därpå. Vid tiden för attacken hade hans senaste uppehållstillstånd gått ut och han väntade på besked om ett nytt.

Efter attacken vittnar personer i Vetlanda om att rasismen har bubblat upp i staden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.