Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nio personer förda till sjukhus efter polisjakt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Linda Malmborg
Foto: Linda Malmborg
Bilen stals i Nybro – olyckan inträffade vid Aneby.
Foto: Google maps

Tonåringarna i den stulna bilen trodde att de skulle hinna undan.

Istället voltade deras stulna bil - och de två polisbilarna som följde efter krockade med varandra.

– Samtliga nio personer som färdades i de tre bilarna fick föras till sjukhus, säger Jan Lagerqvist, presstalesman vid polisen i Jönköping.

Strax efter klockan tre inatt upptäckte polisen en bil som tidigare hade anmälts stulen. Bilen hade stulits i Nybro i närheten av Kalmar tidigare under dygnet, och polisen försökte få bilen att stanna.

Det ville inte föraren – en 16-årig pojke, enligt Jnytt.se.

I stället försökte han köra ifrån polisen.

– Polisen tillkallade då förstärkning från ytterligare en patrull, och två bilar följde efter den stulna bilen, säger Jan Lagerqvist.

Jakten pågick sedan längs väg 32 mot Aneby i Jönköpings län.

– De körde i omkring 100 kilometer i timmen. Men plötsligt voltade bilen med tonåringarna, och polisbilen som körde efter stannade då för att man inte skulle krocka med bilen framför. Istället körde polisbilen bakom rakt in i den första polisbilen, säger Jan Lagerqvist.

Nio personer till sjukhus

Samtliga nio personer som fanns i bilarna; fyra tonåringar i den stulna bilen, och fem poliser uppdelat på de två polisbilarna, fick föras till sjukhus.

– Vi har med tanke på de omständigheterna inte kunnat hålla några förhör än. Men nu på morgonkvisten har vi fått veta att det inte rör sig om några allvarliga skador, så förhoppningsvis kan förhör hållas snart, säger Jan Lagerqvist.

Av tonåringarna som satt i den stulna bilden är tre 16 år och en 19, enligt Radio Jönköping. En av de fyra är en tjej. 

De är misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel alternativt olovligt brukande eftersom de inte stannade på polisens signal. Alla fyra uppges vara från Kalmar län. Polisen kommer även att inleda en internutredning i fallet. 

Tre polismän vårdades på söndagsförmiddagen fortfarande på sjukhus, enligt Radio Jönköping.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.