Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nio döda i stormen Gloria

I samband med stormen Gloria fick de boende i Tossa dal Mar vada i skum.
Stormen Gloria har dragit fram längs den spanska och franska kusten. Här syns båtar i Palma på Mallorca. Foto: ATIENZA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Nio har dött och fyra saknas. Foto: DAVID BORRAT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Stormen Gloria har dragit fram med skyfall och kraftiga vindar längs den spanska östkusten. 

Nio personer har omkommit och ytterligare fyra personer saknas, rapporterar The Guardian. 

Stormen Gloria har drabbat den spanska östkusten och Balearerna hårt. 

Skyfall, snö, låga temperaturer, kraftiga vindar med hastigheter uppåt 144 kilometer i timmen och höga vågor har dragit över regionen och lämnat gator översvämmade på flera håll.  

Ovädret har lett till att sammanlagt nio personer omkommit. En man i Carcaixent dog av hypotermi, nedkylning. En kvinna i Alicante dog när hennes hus kollapsade. En bonde i Almería omkom efter att ha fastnat i ett växthus. Ytterligare en man hittades död i ett översvämmat område utanför Benidorm. 

Frös ihjäl

En man dog efter att ha blivit överkörd i Asturias när han var i färd med att sätta på snökedjor på sin bil. En annan man omkom efter att ha träffats av takplattor i Ávila. Ytterligare tre personer uppges ha omkommit i Valencia till följd av hypotermi.

Söker fyra personer

Räddningstjänst söker fortfarande efter fyra personer som rapporterats saknade. 

Flera flygplatser har hållits stängda och ett strömavbrott i Tarragona, söder om Barcelona, lämnade cirka 220 000 invånare strömlösa. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.