Tekniker hittar en tändare i snön vid Fellingsbro där den 19-åriga flickan skottskadats och exflickvännens kompis hittats skjuten i en snödriva. Foto: Richard Ström/Expressen
Tekniker hittar en tändare i snön vid Fellingsbro där den 19-åriga flickan skottskadats och exflickvännens kompis hittats skjuten i en snödriva. Foto: Richard Ström/Expressen

Nils skickade hotfullt
sms till exflickvännen

Publicerad

Den 24-årige truck­föraren Nils Gunnarsson skickade ett sms till exflickvännen med texten: "Vi ska dö som Romeo och Julia".

Ingen trodde då att han menade allvar.

Men under några dramatiska timmar natten mot i går satte han sina planer i verket.

Exflickvännen sköts i sängen i hemmet i Fellingsbro, men kommer att klara sig. Två andra män fick sätta livet till innan mördaren sköt sig själv, enligt polisens misstankar.

Polisen vill inte kommentera motivbilder. Men flera vänner uppger att ett svartsjukedrama kan dölja sig bakom gärningarna.

Enligt uppgifter till Expressen ska Nils Gunnarsson strax efter jul ha skickat ett sms till exflickvännen med texten: "Vi ska dö som Romeo och Julia".

- Jag har hört om det där, men jag vet inte om det stämmer att det fanns en hotbild, säger kvinnans pappa.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag