Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nikki Haley: Ställer inte upp om Trump gör det

Den tidigare FN-ambassadören talade under Republikanernas konvent.
Nikki Haley under pressträffen.
Foto: MEG KINNARD / AP TT NYHETSBYRÅN
Expresident Donald Trump.
Foto: SOPA IMAGES / PAUL HENNESSY / SOPA IMAGES/SIPA SIPA USA

USA:s förra FN-ambassadör Nikki Haley tänker inte göra anspråk på Vita huset om Donald Trump kandiderar i presidentvalet 2024, rapporterar AP.

– Jag kommer inte ställa upp om president Trump gör det, säger Haley under en pressträff. 

Under en pressträff på måndagen fick tidigare FN-ambassadören Nikki Haley frågan om hon stöder sin förra chef och ex-president Donald Trump att bli omvald 2024.

– Ja, svarade Haley.

Haley, som även varit guvernör i delstaten South Carolina, har den senaste tiden omnämnts som en tänkbar presidentkandidat för Republikanerna inför valet 2024.

Men Haley, som tjänstgjorde i Trump-administrationen under dess första två år vid makten, avfärdade ryktena om att hon kommer utmana Trump om partiets presidentnominering.

– Jag kommer inte ställa upp om president Trump gör det, och jag att kommer prata med honom om det, säger Haley.

Kommer prata med Trump

Men hon utesluter inte att ställa upp i nästa presidentval och att hon oavsett kommer att samtala med Trump innan hon tillkännager sin eventuella kandidatur.

– Det är något vi kommer ha ett samtal kring vid någon tidpunkt, om ett sådant beslut måste tas, säger hon.

Nyhetssajten Florida Politics listar troliga kandidater inom Republikanerna som kan utmana presidentposten – om Trump väljer att inte kandidera: Florida-guvernören Ron DeSantis är den största favoriten följt av Mitt Romney, förre vice presidenten Mike Pence, Nikki Haley, Ted Cruz och förre utrikesministern Mike Pompeo.

Se också:

"Måste hanteras på ett sätt som reflekterar våra värderingar"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.