Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nicole, 33, färgar hundens päls – möts av hård kritik

Nicole berättar att hennes hund älskar att bli pyntad
Foto: ITV

Färga hunden knallrosa? 

Det har 33-åriga Nicole Rose gjort. 

Nu talar hon ut om sitt beslut att färga pälsen på sin hund Stella – och möter hård kritik. 

– Jag skulle säga att många är outbildade, Stella älskar det här, säger hon. 

Nicole Rose, 33, är från provinsen Ontario i Kanada och driver en hundsalong. Hon äger även fyra hundar och färgar pälsen på en av dem regelbundet – nu berättar hon om beslutet att färga hundens päls i tv – och får stark kritik, skriver Daily Mirror.  

Hunden heter Stella och är en blandras som Nicole adopterade när hon var fem månader gammal och hittades övergiven. Ägaren berättar att ingen annan ville adoptera Stella eftersom hon var så blyg.

Foto: Nicole Rose, 33 och hennes hund Stella i tv.

Klippte bort det färgade håret 

Enligt Nicole Rose var Stellas päls färgad redan när hon adopterade henne. Efter ett tag bestämde de sig för att klippa av det färgade håret – men då drog sig Stella undan.

Till ett bröllop färgade Nicole Stella rosa för att matcha hennes klänning.
Foto: ITV

 – Hon låg bara i sängen och deppade, hon gick inte alls fram till andra hundar på salongen och hälsade som hon brukade göra, berättar Nicole. 

Nicole beslöt sig för att färga håret på hunden igen, och då levde Stella upp, enligt Nicole.  

En av programledarna för tv-programmet påpekade att hundar är relativt färgblinda. Nicole svarade att det mer har att göra med hur Stella blir bemött av andra – och hur pälsen känns när den är färgad. 

"Stella älskar det här"

Nicole Rose, som anade att många skulle reagera negativt på att hon färgar pälsen på sin hund, förtydligade att hon upplever att Stella verkligen vill bli färgad. 

En gång fick Stella zebra-ränder
Foto: ITV

– Jag skulle säga att många är outbildade, Stella älskar det här. Det finns alltid personer som säger negativa saker – det är en del av vårt samhälle i dag. Jag är redo att utbilda alla som vill lära sig mer, säger hon. 

Nicole använder vegetabiliskt baserad färg som hon menar är säker att använda på hundar. 

Stella har fått testa många olika typer av färger och teman under åren. När Nicole var brudtärna färgade hon till exempel Stella helt rosa. 

I tv-intervjun visar Nicole upp den senaste färgningen.
Foto: ITV

– Hon är som mitt barn och en väldigt stor del av mitt liv, jag ville att hon skulle vara en del av min speciella dag, hon älskar verkligen att bli pimpad, säger Nicole och understryker att hon inte färgar sina andra hundar.  

Får stark kritik

Flera tittare riktar nu stark kritik mot Nicole för hennes beslut att färga Stellas päls, en tittare sa: 

"Hur kan de bara acceptera det här? Om du färgar pälsen på din hund är du en totalidiot"

Och en annan: 

"Kan människor fatta att hundar inte är accessoarer, det är så himla grymt. De är djur, de är inte till för att underhålla er"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.