Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

New York Posts besked: Ställer sig bakom Trump

Stephanie, 49, fick se sin idol vid kampanjen i Pennsylvania: ”Surrealistiskt”.
New York Post går öppet ut med sitt stöd för Donald Trump.
Foto: Skärmdump/ New York Post
Donald Trump.
Foto: CHRIS SZAGOLA / AP TT NYHETSBYRÅN

New York Post ställer sig bakom Donald Trump i valet.

Inför valdagen har flera av USA:s största tidningar uttryckt stöd för någon av kandidaterna.

Majoriteten har ställt sig bakom Joe Biden, enligt statistik från University of California.

Det stundande valet mellan Donald Trump och Joe Biden har fått flera tidningar att bryta traditionen av att inte ta ställning.

Nu senast har New York Post gått ut med sin ståndpunkt. Tidningen vill se Trump omvald, och manar läsarna att rösta rött.

”Val handlar alltid om ekonomin, men det har aldrig gällt mer än det här året”, skriver NY Post.

Tidningen lyfter bland annat arbetslösheten, skatter och handelsavtal som avgörande frågor till varför den väljer att stödja republikanen. Samtidigt kritiseras Joe Biden för att vilja öka landets skulder och fasa ut kol- och oljeindustrin.

En Joe Biden-administration skulle se till en socialistisk vänster som ser en möjlighet att göra om nationen i sin vision, vilken skulle bli beroende av statsskulder,” skriver NY Post.

Flera tidningar väljer sida

Förra veckan uttalade USA:s största dagstidning, USA Today, sitt stöd för Joe Biden. Det var andra gången som tidningen valde sida, efter att 2016 ha uppmanat läsarna till att inte rösta på Trump.

Vi hoppas det är sista gången”, skrev tidningens ledarsida förra onsdagen. 

USA Today är heller inte ensam. Enligt statistik från University of California Santa Barbara har ett 40-tal av landets 100 största dagstidningar uttryckt någon form av stöd för Biden. Bland dem finns The New York Times, The Atlantic och Los Angeles Times.

Samtidigt har fyra dagstidningar uttryck öppet stöd för Trump. Det handlar om Las Vegas Review-Journal, Colorado Springs Gacette, The Spokesman Review och nu även New York Post.

Med bara veckan kvar till valet så hårdnar kampen om presidentposten i USA. Samtidigt uppmärksammas en blunder som Joe Biden gjort i ett TV-klipp. Där han säger "George" istället för "Donald Trump".
Tusentals i publiken trots corona – Expressens reporter Nina Svanberg på plats inför valet i USA.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.