Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nergrävda kroppen tros vara Micael, 27

Foto: Privat/Olle Sporrong

Polisen tror sig ha hittat kvarlevorna efter 27-årige Micael Jerkgård som varit försvunnen sedan i våras.

Kroppen hittades nedgrävd på en tomt i Orsa i dag.

En man är sedan tidigare häktad misstänkt för mord - och ytterligare fyra personer misstänks för inblandning i mordet.

Kroppen som polisen hittade på gården i Orsa är inte identifierad ännu. Men polisen skriver i ett pressmeddelande att de tror att det är kvarlevorna efter Micael Jerkgård som hittats.

Kroppen ska transporteras till rättsmedicinska avdelningen i Uppsala för undersökning och identifiering.

En man i 50-årsåldern bor på gården där kroppen hittades nedgrävd och han misstänks för brott mot griftefriden.

– Jag kan ej säga hur det kom fram att kvarlevorna kunde finnas där, men misstankarna fanns och arbetet har pågått i några dagar, säger kammaråklagare Anne Sjöblom till Expressen.se.

Mannen i 50-årsåldern, som var anhållen tidigare, försattes på fri fot under lördagen. Anne Sjöblom säger att det inte är aktuellt att gripa honom eftersom han inte bedöms kunna förstöra utredningen.

"Misstankarna stärks"

Brott mot griftefrid är ett brott där det inte är obligatorisk häktning, det är böter eller fängelse i upp till två år på straffskalan.

– Jag vill i det här läget inte kommentera något om det hela, säger mannens advokat Per Borgblad.

En man i 40-årsåldern är häktad sedan i fredags - misstänkt för mordet. Enligt polisens misstankar skedde mordet i Örsundsbro 24-25 mars i år.

Fyndet av kvarlevorna stärker misstankarna, enligt åklagaren.

– Han sitter redan häktad på sannolika skäl, men i och med fyndet stärks misstankarna ytterligare, säger Anne Sjöblom till Expressen.se.

Den mordmisstänktes advokat, Roger Häggquist, hade inte hört talas fyndet av kvarlevor när Expressen.se talade med honom på söndagseftermiddagen.

Fem misstänkta

Däremot tror han inte att fyndet påverkar hans klients inställning till anklagelserna.

– Han har via häktningsförhandlingarna nekat till mordanklagelserna. Jag tror inte att fyndet påverkar hans inställning. Tanken är att han under veckan ska ge sin version om vad som hänt och ge en förklaring till de anklagelser som riktats mot honom, säger Roger Häggquist.

Från början var det sex personer som misstänktes för inblandning i mordet. Nu har det minskat till fem misstänkta.

– En person är helt avskriven som misstänkt. Nu har vi två personer som är misstänkta för brott mot griftefrid. Det finns två personer som var misstänkta för mord och medhjälp till mord, misstankarna mot dem har försvagats men de är inte helt avskrivna. Totalt är det en person häktad misstänkt på sannolika skäl för mord och fyra ytterligare misstänka.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.