Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Neil Youngs musik tas bort från Spotify

Neil Young kräver att få lämna Spotify – i protest mot Joe Rogan.
Foto: REBECCA CABAGE / AP TT NYHETSBYRÅN

Världsartisten Neil Young anklagar Spotify för att sprida felaktig information om vaccin genom Joe Rogans podcast. 

Nu bekräftar Spotify att Neil Youngs musik är på väg bort från plattformen.

”Vi beklagar Neils beslut och hoppas kunna välkomna honom tillbaka snart”, skriver Spotify i ett uttalande till Reuters.

Neil Young har begärt att all hans musik ska raderas från Spotify efter att musikplattformen kritiserats för att sprida desinformation om vaccinet mot covid-19 via Joe Rogans podcast.

”De kan ha Rogan eller Young. Inte båda två”, skrev Neil Young i ett brev till en högt uppsatt chef på skivbolaget Warner, som distribuerar hans musik. Brevet publicerades i Youngs egna kanaler men togs senare bort.

Vidare skrev världsartisten. 

”Jag gör det här eftersom Spotify sprider felaktig information om vaccin, något som kan vara potentiellt dödligt för de som tror på denna desinformation”, skrev Neil Young och bad mottagarna av brevet att omedelbart agera.

Spotify: ”Vi beklagar Neils beslut”

Rogans podd är världens största och finns exklusivt på Spotify. Så väl plattformen som poddaren har vid flera tillfällen kritiserats häftigt på grund av innehållet. Inte minst på sistone, sedan 270 forskare, läkare och sjuksköterskor undertecknat ett upprop där man beskriver podden som en av de mest inflytelserika källorna till skadlig information om vaccin och pandemin.

Nu bekräftar Spotify att Neil Youngs musik är på väg bort från plattformen.

”Vi beklagar Neils beslut att ta bort hans musik från Spotify, men hoppas kunna välkomna honom tillbaka snart”, skriver Spotify i ett uttalande till Reuters.

Intervju med Spotifys Nordenchef Jenny Hermansson om 2021.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.