Det var tidigt på morgonen den 19 oktober 2004 som åttaårige Mohamad Ammouri överfölls i Linköping. Foto: Privat

Det var tidigt på morgonen den 19 oktober 2004 som åttaårige Mohamad Ammouri överfölls i Linköping.

 Foto: Privat

Negativt DNA-svar
om dubbelmordet

Publicerad

Bom igen.

De nya DNA-svar, som polisen i Östergötland väntade på efter dubbelmordet i Linköping 2004, var negativa.

– Man tänker att nu är det löst. Sedan får vi de här svaren, då får vi börja om igen, säger utredaren Jan Staaf.

Den 18 januari kunde Expressen berätta att polisen i Östergötland inväntade nya svar på DNA-test som tagits.

– Vi har ett antal obearbetade tips och några är väldigt intressanta och går ihop med andra tips, har Jan Staaf tidigare sagt.

Nu har polisen fått de svar man väntade på.

Än en gång var svaren negativa.

– Som du förstår var de negativa annars skulle nog både du och jag känna till det, säger Jan Staaf.

Därmed går mordjakten vidare.

– Det viktiga är väl ändå att vi håller humöret uppe och kämpar vidare.

Mördades med butterflykniv

Det var tidigt på morgonen den 19 oktober 2004 som åttaårige Mohamad Ammouri överfölls på Åsgatan i Linköping. Mördaren högg även ner den förbipasserande Anna-Lena Svenson, 56. Båda offren avled av sina skador.

Efter morden kastade gärningsmannen ifrån sig butterflykniven. I närheten hittades även mördarens mössa i ett tidningsställ. Vid attacken skar sig antagligen mördaren i handen och polisen har säkrat en DNA-profil – men inte fått träff mot någon annan person.

Är det några nya förhör inplanerade?

– Jo, det är inbokat och vi har skjutit till ytterligare resurser till utredningen, säger Jan Staaf.

Är det några misstänkta?

– Nej, det är det inte. Det är vittnen. Sedan handlar det om personer som vi tillfrågar om de frivilligt vill lämna ett DNA-test.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag