Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nätverksstörning i regioner – vården drabbad

En stor nätverksstörning har drabbat hela region Sörmland. Även i Västra Götalandsregionen pågår ett omfattande dataavbrott.

”Sjukhus, vårdcentraler och folktandvård är påverkade. Vissa verksamheter har begränsad kapacitet på grund av felet, och bokade besök kan bli inställda”, skriver region Sörmland på sin hemsida.

Felsökning pågår, enligt regionen.

”Det är stora nätverksproblem i hela länet. Vårdmedarbetarna kommer inte åt system, men telefonin fungerar utan problem. Vi har ett möte om detta just nu”, skriver regionens pressansvarige Fredrik Gustavsson i ett mejl till Eskilstuna-Kuriren.

Även Västra Götalandsregionen har på tisdagsmorgonen drabbats av ett stort dataavbrott.

– Det är ett stort dataavbrott mot privata vårdgivare i hela Västra Götaland, som har regionens journalsystem Asynja, säger Per Svensson verksamhetschef på Herkules vårdcentral i Borås, till Borås Tidning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.