Foto: Andrew Medichini
 Foto: Andrew Medichini

Nato planerar bomba Khaddafis högkvarter

Publicerad
Uppdaterad
Hundratals fordon med rebeller är på eftermiddagen på väg in i Tripoli.
Samtidigt rapporterar Al Jazeera att Nato planerar att bomba Muammar Khadaffis högkvarter Bab al-Azizia.
Enligt en källa till Sky News är en konvoj bestående av 100 fordon med rebeller på väg in i Tripoli. Bilder visade vid 14-tiden rebeller knappt en kilometer från huvudstaden.
AFP rapporterade vid 13-tiden att förstärkningar är på väg mot rebellerna:
"Libyska rebeller packade i lastbilar, bilar och pickuper strömmade mot Gröna torget från västra Libyen".
På kort tid ska AFP:s reporter ha sett över 40 fordon, vissa med så många som 25 personer i.
"Många av rebellerna viftade med revolutionens flagga samtidigt som de, som det verkade, var på väg mot Gröna torget för att förstärka de stridande som hamnat under prickskytteeld."

"Bomba högkvarteret"

Enligt uppgifter till tv-kanalen Al Jazeera planerar Nato att bomba Muammar Khadaffis högkvarter Bab al-Azizia.
Målet med bombningarna är att ta ner väggar och "öppna upp" högkvarteret.
Rebellerna har gått ut med uppmaningar till alla boende i området att hålla sig undan, rapporterar Al Jazeera.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag