Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Nato är inget som regeringen utesluter”

Expressens politikredaktion gör podden Politikrummet. Från vänster: Filippa Rogvall, Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld. Nytt avsnitt varje tisdag.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Kriget i Ukraina har lagt de flesta inrikespolitiska agendor på is. Den stora frågan nu är snarare: ska Sverige gå med i Nato?

Om bland annat detta handlar veckans avsnitt av Expressen podd Politikrummet.

Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld möts upp i poddstudion efter en veckas sportlovsledigt för Politikrummet, Expressens podd om svensk inrikespolitik. Och på grund av det uteblivna avsnittet förra veckan blir dagens avsnitt det första efter att ryska trupper invaderat Ukraina.

- Man kan ju lugnt säga att den vanliga inrikespolitiska agendan står lite på huvudet, konstaterar Viktor i avsnittet.

- Allt vi trodde vi skulle prata om under våren och inför valet - friskolor, kriminalitet och så vidare - alla de frågorna har lagts på hyllan och det känns som de får ligga kvar där, säger Helena.

En av de mest intensiva politiska diskussionerna har blivit den om huruvida Sverige bör gå med i Nato. 

- Pratar man med företrädare inom Socialdemokraterna visar det sig att de inte kan svara på om partiet kommer att svänga eller inte, säger Tomas. Nato är inget man utesluter, vilket i sig ju öppnar för en omsvängning. För medlemskap har ju varit uteslutet tidigare och det är det inte längre.

Du hör hela diskussionen i avsnittet som heter ”Dags för ett franskt kärnvapenparaply?”

Politikrummet finns överallt där poddar vanligtvis publiceras, bland annat hos Podplay eller hos Spotify.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.