Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nato-anfall mot Khadaffi i natt

Nattens bombattack uppges vara riktad mot Muammar Khadaffi.
Foto: Louafi Larbi / Reuters
Kraftiga explosioner hördes natten till måndagen i centrala Tripoli. Strax efteråt tystnade tre statliga libyska tv-kanaler, rapporterar Reuters. Efter en halvtimme kom sändningarna igång igen.
AFP-journalister beskriver explosionerna som de hittills kraftigaste som inträffat i den libyska huvudstaden sedan Natos flyganfall inleddes. Det hotell där utländska journalister bor skakade vid detonationerna.
En byggnad inne på Muammar Khaddafis komplex Bab al-Aziziyah i Tripoli jämnades med marken vid Natos flyganfall natten till måndagen, enligt ögonvittnen. Regeringstjänstemän hävdar att Khaddafi själv var målet för attacken, rapporterar Reuters.

45 skadade

När utländska journalister under natten fördes till Khaddafis komplex i Tripoli höll brandkåren fortfarande på att släcka branden i delar av den ödelagda byggnaden. En presstalesman för Khaddafiregimen sade att byggnaden användes av den libyske ledaren för olika möten.
Enligt talesmannen skadades 45 människor vid flygattacken, 15 av dem allvarligt, Några saknades fortfarande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.