Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nationella insatsstyrkan räddade kvinna

Polisen lyckades få ut kvinnan ur lägenheten. Hon var skadad med vid medvetande.
Foto: Jan Justegård

Den beväpnade mannen slog sönder lägenheten i centrala Tranås och höll sin sambo fången hela natten. 

På söndagsförmiddagen stormade nationella insatsstyrkan bostaden och kunde rädda kvinnan.

Det är fortfarande oklart varför mannen låste in sig och kvinnan i lägenheten. Det var vid halv fyra-tiden på söndagsmorgonen som polisen larmades till en lägenhet i centrala Tranås. En man i 20-årsåldern, gick bärsärkargång i bostaden och slängde enligt vittnen ut möbler genom ett fönster. 

 – Mannen slog sönder hela lägenheten. Det sprutade vatten ur elementen, säger Anneli Johnsson, vakthavande befäl vid polisen i Jönköping.

Försökte förhandla

 Mannen uppgavs hålla kvar kvinnan mot sin vilja och enligt polis som försökte förhandla med mannen på plats var båda två skadade. Eftersom man inte visste vad mannen ville eller vad han var kapabel till så valde polisen att åka därifrån och begära förstärkning från den nationella insatsstyrkan. De boende i huset ombads att hålla sig inomhus och låsa dörrarna. 

 – Jag vaknade av att mannen skrek och kastade ut saker på gården. Sedan började kvinnan också skrika. Det var väldigt obehagligt och jag var rädd att han skulle komma ut och ge sig på någon annan lägenhet, säger en granne, till Jönköping.expressen.se.

Två smällar

 Strax före halv elva stormade nationella insatsstyrkan lägenheten. I samband med detta hörde vittnen två smällar. Polisen lyckades få ut kvinnan ur lägenheten. Hon var skadad med vid medvetande. Ambulans fanns på plats och kvinnan fördes till Eksjö lasarett för vård. Hon är svårt chockad men hennes fysiska skador bedöms som lindriga. 

 – Mannen greps och fördes till sjukhus med svåra knivskador i magen. Han är i nuläget misstänkt för grovt olaga hot och grov misshandel, säger Anneli Johnsson, vakthavande befäl vid polisen i Jönköping.

 Polisen vet fortfarande inte exakt vad som hände i lägenheten under natten. Varken mannen eller kvinnan har kunnat höras på grund av sina skador.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.