Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nationaldemokrat rymde från fängelset

På rymmen. Tor Paulsson, tidigare partiorganisatör i nationaldemokraterna, har rymt från Skänningeanstalten. Han avvek under sin första permission. Han är dömd till sexton månaders fängelse för bland annat misshandel av sin sambo.
Tor Paulsson, tidigare partiorganisatör för nationaldemokraterna, är på rymmen.
Han försvann från fängelset under en permission.
Vi meddelade genast polisen, säger kriminalvårdsinspektör Rolf Rydell.
Tor Paulsson, 35, avtjänar sitt straff för misshandel på Skänningeanstaltens öppna avdelning. I torsdags fick han sin första permission. Han tilläts då vara ute i frihet under åtta timmar och skulle vara tillbaka i fängelset klockan 21.30. Men Tor Paulsson kom inte tillbaka och fängelset slog larm till polisen. Nu är den tidigare partiorganisatören efterlyst. – När han återvänder lär det inte bli fler permissioner före frigivningen, säger Rolf Rydell.

Med i extremhögern

Tor Paulsson var en ledande gestalt inom extremhögern och förespråkade lag och ordning. Särskilt fördömde han muslimska mäns våld mot kvinnor. När han själv anklagades för grov misshandel och olaga hot mot sin sambo tog karriären slut. Tor Paulsson blev utesluten och kaos utbröt inom partiledningen.

Erkände misshandel

Under rättegången erkände Tor Paulsson misshandel. – Han var svartsjuk och hade druckit alkohol, förklarade Tor Paulssons advokat Tore Noreberg. Tor Paulsson fälldes bland annat för att under en midsommarfest i år ha slagit sin sambo flera gånger i ansiktet med knuten näve. Parets gemensamma barn ska ha blivit vittnen till misshandeln. Tor Paulsson dömdes också för att under en partiresa ha tagit ett strypgrepp på sin sambo. Straffet blev fängelse i sexton månader och 130 000 kronor i skadestånd. I hovrätten sänktes straffet till fängelse i tio månader, skadeståndet till 47 000 kronor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.