Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

National Enquirer såld för $100 miljoner

Tabloidtidningen National Enquirer har sålts för $100 miljoner, rapporterar amerikanska medier.Foto: MARY ALTAFFER / AP TT NYHETSBYRÅN
David Pecker, som driver tidningen står President Donald Trump nära.Foto: MARION CURTIS / AP TT NYHETSBYRÅN

Den amerikanska tabloidtidningen National Enquirer, och dess två systerpublikationer, har sålts för 100 miljoner dollar, rapporterar Wall Street Journal.

Det motsvarar cirka 931,5 miljoner svenska kronor.

Köparen är James Cohen och hans företag Hudson News, som främst driver tidningskiosker på tågstationer och flygplatser.

Chefen för National Enquirer och dess ägare American Media, David Pecker, bestämde sig för att sälja tidningen efter att ha ådragit sig skulder på över 400 miljoner dollar, enligt Washington Post.

David Pecker är en nära vän och allierad till USA:s president Donald Trump.

Pecker använde National Enquirer för att hjälpa sin vän Donald under hans presidentkampanj genom att betala för - men inte publicera - negativ information om Trump.

I augusti 2016 betalde tidningen 150 000 dollar - motsvarande cirka 1,4 miljoner kronor - till före detta Playboy modellen Karen McDougal för hennes berättelse om hennes påstådda affär med Trump.

American Media Inc. och pecker har erkänt att de betalat för information om Trumps sexliv som de sedan inte publicerat.Foto: SHAWN THEW / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Men i stället för att publicera hennes berättelse, som hade kunnat skapa stor skandal under Trumpkampanjens sista månader, så tystade de ned den.

I april 2018 avslöjade CNN att National Enquirer betalade en portvakt som arbetade vid Trump Tower 270 000 kronor för att tysta uppgifter om Trumps sexliv, och påståenden om att presidenten haft en affär med en hushållerska, som han dessutom fått barn med.

Avslöjade Amazon-grundarens hemliga förhållande

Det var även National Enquirer som avslöjade att Amazons grundare Jeff Bezos hade ett hemligt förhållande med ett före detta nyhetsankare, vilket ledde till att han några dagar senare gick ut med att han skulle skilja sig från sin fru MacKenzie.

Tidningen betalade 200 000 dollar – mer än 1,8 miljoner kronor – för privata sms mellan Amazon-chefen Bezos och hans flickvän. 

Bezos, som nu är skiljd från MacKenzie, har tidigare anklagat tidningen för utpressning och publicerat mejl som han påstår visar hur tidningen hotar med att sprida privata bilder, inklusive nakenbilder. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.