Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Näthataren själv hatad efter "Trolljägarna"

Robert Aschberg konfronterar näthataren i TV3-programmet "Trolljägarna".Foto: TV3

Efter premiären av "Trolljägarna" i TV3 är det nu näthatarna som får ta emot hårda ord i sociala medier.

En av dem som hängs ut som nättroll har efter programmet hotats till livet.

– Det finns inget som helst försvar för det hat som riktas mot honom nu. Det är samma skit som han själv har sysslat med, säger Robert Aschberg till Expressen.se.

I tisdags var det i TV3 premiär för nya "Trolljägarna" där Sveriges värsta näthatare konfronteras och hängs ut, och som visar upp en ny bild av nätets mörka baksida.

I premiäravsnittet granskades bland annat mannen bakom Facebooksidan "Hult hatar", som drev 20-åriga Moa Grützelius till att nästan ta sitt liv sedan hon blivit anklagad för att ljuga om en våldtäkt. I en aggressiv nätkampanj smutskastade mannen Moa och ifrågasatte hennes berättelse, påhejad av tiotusentals följare på Youtube.

Efter programmet sänts riktas nu grov ilska mot mannen själv i olika sociala medier, och det har också skapats en Facebooksida där folk spyr galla över honom.

Kommentarer som "Vilken jävla fjolla du är, hoppas folk ger dig stryk varenda gång du visar dig ute", "hoppas du blir våldtagen" och "du ska få se på skottpengar" är några av dem som haglar mot näthataren efter att han konfronterats i tv.

I sin blogg har han själv kommenterat hoten och påhoppen:

"Ska jag behöva sitta under mordhot?"

"Och sen allt hat som skapades emot mig nu Robert Aschberg, är det något du ska ta hand om eller ska jag behöva sitta under mordhot från flertal personer och du gör ingenting angående det, för det räcker väl med att pengarna sitter den 25e så spelar det väl ingen roll hur många liv som förstörs", skriver han.

När Expressen.se pratar med programledaren Robert Aschberg säger han att han inte tagit del av all kritik – men att han inte tar åt sig av vad den uthängde mannen själv skriver i sin blogg efter programmet.

– Nej, jag ska inte ta hand om Hult. Hult får ta hand om sig själv. Hult la ut den här skiten han skrev om den här unga tjejen, till allmän beskådan. Och han vill ha så många betraktare som möjligt av detta. Ska jag vara riktigt krass så kan jag säga att jag bara har gett honom chansen att möta en större publik, säger han, men menar samtidigt att alla former av hat och hot är oacceptabla.

– Det finns inget som helst försvar för det hat som riktas mot honom nu. Det är samma skit som han själv har sysslat med, säger han.

Expressen har sökt mannen för en kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.