Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nathalie skulle amma – hänvisades till toaletten – av Slottets personal

Under söndagen besökte Nathalie Westlund-Spaak, 25, Kungliga slottet, i Stockholm, tillsammans med sin sambos familj och sin tio månader gamla dotter Belle. Foto: Privat
Nathalies bebis blev sedan hungrig en andra gång och Nathalie gick ut med henne i en av korridorerna på Slottet för att amma henne. Då blev hon hänvisad till en toalett. Foto: Privat
När Nathalie Westlund-Spaak skulle amma sin tio månader gamla dotter på Slottet blev hon hänvisad till toaletten av personalen. Foto: Christian Örnberg

När Nathalie Westlund-Spaak skulle amma sin tio månader gamla dotter på Slottet blev hon hänvisad till toaletten av personalen.

– Jag satt mest och försökte att inte börja gråta, jag kände mig liten och jätteledsen, säger hon.

Nu ber hovet om ursäkt för det inträffade.

Under söndagen besökte Nathalie Westlund-Spaak, 25, Kungliga slottet, i Stockholm, tillsammans med sin sambos familj och sin tio månader gamla dotter Belle.

– Jag var där med min sambos mamma och hans två systrar och vi skulle gå på utställningen om de kungliga brudklänningarna. Det var jättetrevligt och vi gick omkring där och tittade, säger Nathalie.

Medan hela sällskapet var i stora salen, där klänningarna ställdes ut, så blev Nathalies dotter hungrig.

– Både min och min svägerskas barn blev hungriga så vi satte oss ner på en bänk och ammade barnen där. Det var inga problem alls, personalen tittade men gav ingen antydan till att något var fel.

Satt i korridoren

Nathalies bebis blev sedan hungrig en andra gång och Nathalie gick ut med henne i en av korridorerna på Slottet för att amma henne.

– När jag sitter där och ammar så kommer en man ur personalen mot mig. Då vet jag på en gång att han kommer att säga något angående amningen och mycket riktigt säger han att det finns toaletter där nere så att jag kan sitta mer avskilt, säger hon och fortsätter:

– Jag frågar då om jag inte får sitta här och om det för min skull som han säger åt mig, eller för de andra gästernas. Då svarar han att det är för de andras.

 

LÄS MER: Hanna, 31, vill få andra att prata om förlossningsskador

 

Nathalie säger att hon inte märkte att någon alls reagerade på att hon ammade offentligt.

– Jag frågade om han verkligen menade att jag skulle sätta mig och amma mitt barn på en toalett där folk kissar och bajsar? Det tänkte jag inte göra.

Nathalie berättar att hon blev upprör när hon blev hänvisad till toaletten.

– Jag satt mest och försökte att inte börja gråta, jag kände mig liten och jätteledsen och min dotter blev störd och kunde inte fortsätta amma.

Hon lämnade Slottet tillsammans med sitt sällskap kort därefter.

Foto: Privat

 

"Ber om ursäkt"

Enligt Johan Tegel, hovets pressekreterare, så finns det ingen regel som säger att man inte får amma sitt barn på Slottet.

De ber även om ursäkt för det felaktiga bemötandet och skriver i ett svar på Facebook att de är ledsna över att besöket inte blev så bra som Nathalie hade förväntat sig.

– Vi ber så mycket om ursäkt för det felaktiga bemötandet. Tack också för att du kontaktat oss och uppmärksammat behovet av att förtydliga våra riktlinjer internt, skriver Morgan Gerle, chef för avdelningen för publik verksamhet, Ståthållarämbetet, i sitt meddelande.

 

LÄS MER: Nappen gick sönder – nu vill mamma Amanda varna andra föräldrar

 

Nathalie uppskattar hovets ursäkt men ställer sig kritisk till alla som besväras av mammor som ammar offentligt.

– Hur fasen tror de att de själva fick mat när de var små? Det är visst okej att gå runt halvnaken offentligt, men det är inte okej att amma sin bebis.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!