Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

21-åriga Nathalie spårlöst försvunnen i över tre dygn

Nathalie, 21, anmäldes försvunnen i lördags.Foto: Privat
"Hon har inte hörts av alls sedan ett sms klockan 12 i lördags", säger Monica Bergström, presstalesperson hos polisenFoto: Privat
21-åriga Nathalie.Foto: Privat
Missing People söker under måndagen.Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det har gått över tre dygn sedan någon sist såg 21-åriga Nathalie från Eksjö. 

Polisen har fått in flera tips i ärendet, men ingenting har än så länge gett något resultat. En förundersökning om människorov har inletts och två personer har förhörts men släppts. Ingen av dem är misstänkta för brott.

– Än så länge har vi inte gett upp på något sätt, givetvis. Det är tyvärr så att tiden jobbar emot oss i det här ärendet, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl hos polisen region Öst, på onsdagsmorgonen.

Sökandet efter försvunna 21-åriga Nathalie från Eksjö har fortsatt under natten mot onsdagen, men med begränsad styrka. Hittills har sökandet inte gett något resultat.

– Vi fortsätter att leta. Vi har sökt under natten fast i begränsad omfattning. Vi kommer att ta nya tag framåt morgontimmarna, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl hos polisen region Öst, vid 04.30-tiden på onsdagsmorgonen.

Sökandet efter Nathalie pågår dygnet runt. Under natten är dock resurserna mindre än i dagsljus när personer från försvaret och Missing People deltagit.

– Nu är det någon enstaka patrull i princip, säger Torbjörn Lindqvist tidigare under natten.

Polisen: ”Vi fortsätter att leta”

Polisen behöver nu nya tips att arbeta efter.

Torbjörn Lindqvist säger att strömmen av tips börjat ebba ut, och att de tips man hittills fått in inte har gett något svar på vad som hänt.

– Jag kan väl säga att vi famlar bokstavligt talat i mörkret just nu, och det finns ingenting att gå på vad gäller tips eller något sånt.

Han hoppas att det fortsatta arbetet under onsdagen ska ge resultat.

– Än så länge har vi inte gett upp på något sätt, givetvis. Det är tyvärr så att tiden jobbar emot oss i det här ärendet, säger Torbjörn Lindqvist.

Hemvärnet deltar också i sökandet efter Nathalie. Foto: ALEX LJUNGDAHL

 

Terrängen svår – även för bandvagnar

Militären har tidigare under tisdagen satt in stora resurser i sökandet. 

– Vi är strax över 100 personer. Det är både anställda, värnpliktiga och hemvärnspersonal. Den stora numerären handlar om skallgångskedjor men vi har både MC-ordonnanser och bandvagnar där ute, säger Joakim Carlsson, militär insatschef. 

Terrängen är tuff. 

– Det är kuperad, tät skog och bitvis svärframkomligt. Och det är väl därför som framför allt vi sköter den uppgiften. Man behöver ta sig fram till fots i många delar där det även är svårt att komma fram med bandvagnar, säger Joakim Carlsson. 

Osäkert var skospåren kommer ifrån

Vid 12-tiden på tisdagseftermiddagen påbörjade Missing People en skallgång i området dit Nathalies mobiltelefon har pejlats. 

– Polisen ger oss olika segment som de vill ha genomsökta. Så söker vi igenom och sedan avrapporterar vi och får nya segment, säger Tessan Jigfjord, Missing Peoples presstalesperson för insatsen.

Foto: Privat

Har ni gjort någon typ av fynd hittills? 

– Inte som jag vet och inte som vi fått veta, det är möjligt att polisen har gjort fynd som vi inte fått veta om. I går hittades det lite skospår men det är jättesvårt att veta vem de kan komma ifrån eftersom det även är mycket privatpersoner som är ute och går i skogen, säger Tessan Jigfjord till Expressen vid klockan 13.30 på tisdagen. 

Tessan Jigfjord tillsammans Johan Hjalmarsson och Lotta Klang vid Missing People.Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Missing People hoppas hitta mobiltelefonen

Hur skulle du beskriva terrängen där ni söker? 

– Det är både åkermark, skog, kuperat och snö så patrullen som kom in i går kväll var helt slut. Det hade varit väldigt kämpigt. På ett vis blir det ljusare i skogen av snön och man ser lite bättre, men tyvärr har snön kommit efter att hon försvann så det är en nackdel. 

Ni har inte hittat något spår av mobiltelefonen? 

– Nej, det är vår förhoppning att vi ska hitta den, men det är svårt i och med snön, säger Tessan Jogfjord.

Foto: ALEX LJUNGDAHL

Polisen har nu begärt in hjälp från försvaret för att kunna bredda insatsen. Framför allt vill man ha hjälp med tillgång till terrängfordon.

– Vi har begärt att få tillgång till personal, mc-fordon och bandvagnar, säger vakthavande befäl Torbjörn Lindqvist, till Smålandstidningen.

Foto: Privat

Förundersökning om människorov startad

Polisen har nu inlett en förundersökning om människorov. 

Två personer har förhörts, men släppts. Ingen brottsmisstanke finns mot dem. Natten mot måndag knackade polisen även på hemma hos en närstående för att hålla ett förhör.

– Jag blev naturligtvis rädd när de kom mitt i natten, säger den närstående.

Foto: ALEX LJUNGDAHL

Polisen jobbar med två spår samtidigt

Polisen fortsätter det intensiva sökarbetet. 

– Vi har två parallella spår, vi söker intensivt efter kvinnan och samtidigt jobbar vi på det här andra spåret då, vilket vi naturligtvis inte hoppas på, att hon kan ha utsatts för nåt brott, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

– Vi vill inte snöa in oss på något sätt. Eftersom det är ett så oväntat försvinnande kan vi inte utesluta att det skett nåt brott, men det finns inget konkret som tyder på det i nuläget. 

Skulle besöka sin bror i Malmö

Det var vid 21-tiden på lördagskvällen som polisen fick in anmälan om att 21-åriga Nathalie från Eksjö var försvunnen. På morgonen skulle hon åka tåg för att hälsa på sin bror i Malmö. Kvällen innan var hon på personalfest med sina kolleger. 

– Hon hörde av sig till mamma på morgonen, när hon var på väg till tåget, säger Nathalies syster Sussi, som berättar att ingenting lät annorlunda med Nathalie. 

Vid lunchtid skickade brodern ett sms till Nathalie där han frågade om hon var med på tåget, som skulle vara framme i Malmö vid kvart i ett. Hon svarade ja och att de ses snart. 

Men Nathalie dök aldrig upp. 

– Hon har bara gått upp i rök. Det finns ingen som vet vad som har hänt, säger Sussi. 

Systern: ”Inte hört ett ljud på 48 timmar”

Nathalies syster Sussi berättar att de senaste dygnen varit svåra för familjen.

– Hon är 21 år. De brukar ha telefonen fastklistrad i handen, men vi har skickat Snapchat och kollat alla sociala medier och hon har inte varit inloggad eller öppnat något. Inte ett ljud. Hon hade en inplanerad resa nästa helg, en charterresa med sin kompis, men passet är hemma och hon är borta, säger hon.

– Nu har det gått ganska lång tid, och det har kommit lite snö i Eksjö. Jag hoppas att det inte gör att spår försvinner om hon finns där i området. Men självklart är det alla anhörigas önskan när någon försvinner att det går lite fortare.

Hon fortsätter:

– Vi är superoroliga hela familjen. Vi undrar var hon är och vad som har hänt henne. För något har hänt. Vi är oroliga.

Mobilen pejlad i skogen – motsäger sms

När Missing peoples sökande drog i gång vid 14-tiden på måndagen hade ungefär 50 personer anslutit sig. Gruppen söker kring ett skogsområde utanför Eksjö, mot Nässjö.

Det är i det området som Nathalies mobil har pejlats flera gånger sedan försvinnandet – trots att ett sms skickats från hennes telefon vid 12-tiden på lördagen om att hon satt på tåget mot Malmö. 

– Hennes telefon är pingad till det området, säger Catarina Tilstam Toresdotter, kontaktperson för Missing Peoples sökinsats.

Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl på polisen, säger att Nathalies mobil kopplade upp sig mot en mast i området senast på söndagen. Polisen vet att hon hade köpt en tågbiljett, som inte blivit inscannad på tåget. Det går däremot inte att säga att Nathalie inte var med på tåget på grund av detta, eftersom alla biljetter inte scannas ombord. 

Nathalie är cirka 165 centimeter lång. Vid försvinnandet kan hon ha varit klädd i en svart jacka, svarta sneakers och svarta byxor, samt ha haft en ryggsäck på sig.

Har du uppgifter om händelsen? Kontakta polisen på 114 14.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.