Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Natalie, 44, födde åttlingar – så här ser de ut i dag

Tre nyheter att hålla koll på i dag.
Foto: PLANET PHOTOS / STELLA PICTURES PLANET PHOTOS
Foto: PACIFICCOASTNEWS.COM / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM

Natalie Suleman har 14 barn. Hon blev känd över hela världen när hon födde åtta bebisar under samma förlossning.

Nu har barnen vuxit upp en del – så här ser de ut i dag. 

År 2008 implanterades 12 embryon i Natalie Sulemans livmoder. Hon blev gravid med åttlingar och sedan den 26 januari 2009, när hon födde de åtta har Natalie mer eller mindre varit en världskändis. 

Hon har kallats för ”octomom”, kritiserats för mycket genom åren, allt från att hon skaffat så många barn medan hon levde på bidrag, att hon genomgick högriskgraviditeter, för sina livsval som involverat porr, boxning och alkohol och hon har setts på flera talkshower genom åren, vilket beskrivits som ett sätt att tjäna pengar på sina annorlunda val. 

Så ser barnen ut i dag

Men de senaste åren har det varit allt tystare kring 14-barnsmamman och familjen, som har skapat en mer stabil tillvaro för sig själv och barnen, skriver New York Times. 

I dag är Natalie Suleman 44 år gammal och lever med sina 14 barn strax utanför Los Angeles i Kalifornien, USA. Även Natalies sex äldre barn kom till med provrörsbefruktningar och är födda mellan 2001 och 2006. 

Av barnen är tio söner och fyra döttrar – och åttlingarna heter Jonah, Nariyah, Josiah, Maliyah, Isaiah Noah, Jeremiah och Makai. 

https://www.instagram.com/p/B1lXRccnVEo/

I ett inlägg på sin Instagram, där hon delar familjens vardag i bilder och text, reflekterar Natalie över sina barns olika utseenden, där flera av dem har olika hudtoner, hårfärger och ögonfärger. Hon skriver att det är många som frågat om det genom åren – och förklarar att det är så enkelt som genetik. 

”Om någon av er gått en kurs i genetik vet ni att fenotyper (genuttryck) hos två eller fler barn med samma två föräldrar kan resultera i triljoner olikheter.”  

Hon förklarar att de sex äldsta barnen alla kommer från samma donator och att även hennes åttlingar kommer från en och samma donator. Den första donatorn är en vän som hon lovat att hålla anonym, och delar inte med sig av vilken etnicitet han har. Men åttlingarnas donator skriver hon har ursprung i Tyskland och Nicaragua.

”Min sida är ännu mer mixad och mångfaldig. Till skillnad från min Caspers hudton (pojken på bilden nedan reds anm.) är jag inte kaukasier/vit.” Hon förklarar vidare att hennes familjer har rötter i Mellanöstern och Nordafrika på sin pappas sida och på sin mammas sida Litauen.  

https://www.instagram.com/p/Bx50UTMHQnu/

”Kan vara överväldigande”

Att vara en del av en så stor familj har både positiva och negativa sidor, enligt syskonen. De turas om att sova på soffan och det är många sysslor att göra – men å andra sidan och många som delar på dem. 15-åriga Joshua har genom åren fått många frågor om familjen. 

– Några av mina vänner har inga syskon alls, så de undrar ju hur det är. Det är kul att ha någon att leka med, men det kan vara överväldigande ibland, sa han till New York Times i en intervju från förra året. 

I intervjun berättade även Natalie Suleman att hon under de senaste 13 åren arbetat med att skriva en bok, en bok där hon förklarar bakgrunden till sina livsval.  

https://www.instagram.com/p/BwyrpuSBI0y/https://www.instagram.com/p/BxZH5MLneT-/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.