Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Natalie, 26: ”Dog nästan av mina opererade bröst”

Sveriges mest önskade skönhetsoperationer.
Nu berättar Natalie Alexander om allt som hände efter bröstförstoringen. Foto: instagram.com/nataliealexander

Hon säger att bröstförstoringen till en början kändes ”perfekt”.

Men sedan följde flera år av svåra besvär för servitrisen Natalie Alexander.

”Jag blev inlagd på sjukhus efter att hela min vänstersida, mitt ansikte och min kropp blivit förlamad”, skriver hon i ett inlägg på Facebook.

För sex år sedan reste Natalie Alexander, 26, från Queensland i Australien, till Brisbane för att genomföra en bröstförstoring.

Något som hon till slut hade bestämt sig för.

Operationen gick på motsvarande 64 000 kronor och Natalie Alexander beskriver det som att hon kände att brösten fick henne att känna sig ”perfekt”.

Men den efterföljande tiden innebar flera år av såväl fysiska som psykiska problem för 26-åringen som till vardags arbetar som nakenmodell och servitris, vilket Daily mail och flera andra tidningar har rapporterat om.

Natalie Alexander för fyra år sedan. Foto: instagram.com/nataliealexander

Läkarna upptäckte inget

I inlägg på Instagram och Facebook berättar Natalie Alexander om hur kroppen med tiden visade en rad mystiska symptom som inte ens läkarna kunde förklara.

För tre år sedan gick det så långt att hon blev inlagd på sjukhus.

”Jag blev inlagd på sjukhus efter att hela min vänstersida, mitt ansikte och min kropp blivit förlamad och jag förlorade mer eller mindre förmågan av att använda den sidan av kroppen”, skriver hon i sitt inlägg.

Natalie Alexander skriver vidare att hon träffade allt från allmänläkare till rena experter, som alla tog prover och gjorde olika tester och alla sa samma sak:

”Att jag var vid väldigt bra hälsa, men jag visste ju att något var fel”, skriver Natalie Alexander.

Från när Natalie Alexander låg på sjukhuset. Foto: instagram.com/nataliealexander

Symptomen radade upp sig

Med tiden började Natalie Alexander även känna yrsel, tinnitus i öronen, sömnsvårigheter, minskad sexlust, koncentrationssvårigheter, stark oro och ångest, och hon blev till slut isolerad i hemmet.

Då tog även en svår depression vid.

Därefter panikattacker och svimningsattacker, urinvägsinfektioner, minnesförluster och hormonrubbningar.

Något som Natalie Alexander verkade få leva med.

Men för ett par månader sedan läste hon ett inlägg på Facebook av en vän som drabbats av vad som enklast kan beskrivas som en allergisk reaktion mot sina bröstimplantat. Först tänkte Natalie Alexander på vad kirurgerna och läkarna hade sagt: Att det inte kommer att vara några problem med bröstförstoringen.

”Men ju mer jag undersökte saken och upptäckte, desto argare, mer besviken och orolig blev jag. Jag kunde inte fatta att mina bröstimplantat kunde göra mig så pass sjuk… eller försvaga hela mitt immunförsvar från muskler, nerver och leder”, skriver hon på Facebook.

Natalie Alexanders inlägg på Instagram och Facebook har fått stor uppmärksamhet. Foto: instagram.com/nataliealexander

Känner sig som en ny människa

Det visade sig att Natalie Alexander hade drabbats av samma sak – och i veckan genomförde hon en operation för motsvarande 39 000 kronor där hon, som hon själv beskriver det, ”tog bort de giftiga, okända påsarna från min kropp”.

”Så fort jag hade vaknat och tog ett djupt andetag kändes det som att jag inte hade andats ordentligt på sex år”, skriver Natalie Alexander på Facebook.

Natalie Alexander på sjukhuset. Foto: instagram.com/nataliealexander

Omdiskuterat tillstånd 

”Breast implant illness” är ett debatterat tillstånd med många och diffusa symptom. 

Trots att det i dagsläget finns tusentals kvinnor runtom i världen som upplever att de blivit sjuka av sina bröstimplantat menar sjukvården att deras symptom inte direkt kan kopplas till operationen. 

Birgit Stark är ansvarig för det svenska kvalitetsregistret för bröstimplantat och är docent i plastikkirurgi. 

– I bland härleder patienter sitt mående till sina implantat och vi vet genom studier att 50 procent av kvinnorna som väljer att ta ur dem känner sig bättre efter operationen, har hon tidigare sagt till Expressen, och utvecklat: 

– Men vi har inte kunnat hitta någon direkt koppling mellan den här typen av symptom och implantat och det är viktigt att komma ihåg att 50 procent inte mår bättre efter operationen. 

För Natalie Alexander blev det bättre när implantaten togs ut, och efter att ha genomgått ”sex år av helvete” vill hon informera andra kvinnor om risker gällande bröstimplantat. 

”Låt mig säga så här: Jag känner mig precis lika självsäker, sexig, glad och älskad i dag som jag gjorde i går. Mina bröst må vara små, men de är mina. De håller inte långsamt på att döda mig. De äventyrar inte mitt immunförsvar. De läcker inte in silikon i min kropp. De är naturliga och friska”, skriver Natalie Alexander på Facebook.

Nu hoppas Natalie Alexander att hennes berättelse får spridning.

”Efter att vi har blåst upp våra bröst, läppar och rövar, gjort våra midjor smalare, injicerat i varje centimeter av ansiktet, limmat fast andra människors hår på våra huvuden… vad kommer sen? När är nog faktiskt nog?” skriver hon på Facebook.

https://www.facebook.com/natalie.alexander93/posts/10212023440494974?__xts__%5B0%5D=68.ARBIzF7_mTL7xzXX4WlPj-492NwECzbMja0VzhI_B0Be0TtP5ZNIg6WkFr_UPb2SgMLc_BgvuS1O2OSKZypr8yHPT7ElFfzj1Kjxms9xKG4mvGxW_5ADARyFOqIjzu1dI6W8OZPLN15F8OOnf1tQvKpCl802H_tLSH5uERIM4rL8My7K3c68DTdWvdX8ildm-dIGTYeqT_JQBOIuzQLnojLBnbC2LYbUG6G9XzFNXL4qo0vlWb_ORPmfG_sml2nlEQjTUmb3jyR4OMc8fvLeKWdmeC6UXPM&__tn__=-R