Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Nästa Iphone lanseras i september"

Bilderna som tidigars cirkulerat på nätet - kan det här vara nya Iphone 6?Foto: Twitter
Teknikbloggaren Sonny Dickson skriver att han inte är 100 procent säkert på att bilderna visar den nya Iphonen.Foto: Twitter
Rundare kanter och större skärm syns på bilderna, som sägs visa nya telefonen.Foto: Twitter
Så här tror den italienska designern Frederico Ciccarese att nya Iphone 6 kommer att se ut.Foto: Federico Ciccarese

Suget efter nya smarta telefoner tycks vara svårt att mätta.

Nu ser nästa Iphone ut att lanseras i september, enligt källor till Macrumors.

Samtidigt verkar kampen på mobilmarknaden i höst handla mycket om vår hälsa.

Apple har en tradition av att lansera sina Iphone-telefoner på hösten, och den trenden kommer av allt att döma hålla i sig. Enligt källor till Macrumors kommer "Iphone 6" att presenteras under den första eller andra veckan i september, och telefonerna beräknas finnas i handeln någon vecka senare.

Ryktena kring nästa Iphone har varit många, bland annat förväntas telefonen släppas i större storlekar än tidigare. Den nuvarande modellen är 4 tum stor, men i höst spekuleras det i modeller på 4,7 tum och 5,5 tum, alltså en betydande ökning av storleken. Telefonen förväntas också bli tunnare och få ett nytt utseende, liknande det som dagens Ipod Touch har. Även kameraförbättringar har nämnts bland nyheterna.

 

"Fokus på hälsa"

Förra månaden visade Apple upp nästa version av sitt operativsystem IOS, och den förväntas lanseras samtidigt som nästa Iphone i höst. Även Google har nyligen visat upp nästa version av konkurrenten Android, och båda operativsystemen satsar på hälsorelaterade appar och funktioner. Mycket tyder på att höstens kamp om mobilanvändarna kommer handla mycket om vår hälsa, med ett allt större fokus på smarta klockor och telefoner som mäter och kontrollerar din hälsa på olika sätt.