Bilderna som tidigars cirkulerat på nätet - kan det här vara nya Iphone 6? Foto: TwitterBilderna som tidigars cirkulerat på nätet - kan det här vara nya Iphone 6? Foto: Twitter
Bilderna som tidigars cirkulerat på nätet - kan det här vara nya Iphone 6? Foto: Twitter
Teknikbloggaren Sonny Dickson skriver att han inte är 100 procent säkert på att bilderna visar den nya Iphonen. Foto: TwitterTeknikbloggaren Sonny Dickson skriver att han inte är 100 procent säkert på att bilderna visar den nya Iphonen. Foto: Twitter
Teknikbloggaren Sonny Dickson skriver att han inte är 100 procent säkert på att bilderna visar den nya Iphonen. Foto: Twitter
Rundare kanter och större skärm syns på bilderna, som sägs visa nya telefonen. Foto: TwitterRundare kanter och större skärm syns på bilderna, som sägs visa nya telefonen. Foto: Twitter
Rundare kanter och större skärm syns på bilderna, som sägs visa nya telefonen. Foto: Twitter
Så här tror den italienska designern Frederico Ciccarese att nya Iphone 6 kommer att se ut. Foto: Federico CiccareseSå här tror den italienska designern Frederico Ciccarese att nya Iphone 6 kommer att se ut. Foto: Federico Ciccarese
Så här tror den italienska designern Frederico Ciccarese att nya Iphone 6 kommer att se ut. Foto: Federico Ciccarese

"Nästa Iphone lanseras i september"

Publicerad

Suget efter nya smarta telefoner tycks vara svårt att mätta.

Nu ser nästa Iphone ut att lanseras i september, enligt källor till Macrumors.

Samtidigt verkar kampen på mobilmarknaden i höst handla mycket om vår hälsa.

Apple har en tradition av att lansera sina Iphone-telefoner på hösten, och den trenden kommer av allt att döma hålla i sig. Enligt källor till Macrumors kommer "Iphone 6" att presenteras under den första eller andra veckan i september, och telefonerna beräknas finnas i handeln någon vecka senare.

Ryktena kring nästa Iphone har varit många, bland annat förväntas telefonen släppas i större storlekar än tidigare. Den nuvarande modellen är 4 tum stor, men i höst spekuleras det i modeller på 4,7 tum och 5,5 tum, alltså en betydande ökning av storleken. Telefonen förväntas också bli tunnare och få ett nytt utseende, liknande det som dagens Ipod Touch har. Även kameraförbättringar har nämnts bland nyheterna.

 

"Fokus på hälsa"

Förra månaden visade Apple upp nästa version av sitt operativsystem IOS, och den förväntas lanseras samtidigt som nästa Iphone i höst. Även Google har nyligen visat upp nästa version av konkurrenten Android, och båda operativsystemen satsar på hälsorelaterade appar och funktioner. Mycket tyder på att höstens kamp om mobilanvändarna kommer handla mycket om vår hälsa, med ett allt större fokus på smarta klockor och telefoner som mäter och kontrollerar din hälsa på olika sätt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag