Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nashvillebombaren dog själv i explosionen

Delas på Twitter – röst uppmanar alla att evakuera.
Platsen i Nashville där explosionen skedde, två dagar efteråt.
Foto: MARK HUMPHREY / AP TT NYHETSBYRÅN

Amerikanska åklagare uppger nu att den man som misstänks legat bakom bombdådet i Nashville på juldagen själv dog i explosionen, enligt AP.

Mannen har pekats ut som 63-årige Tennessee-bon Anthony Quinn Warner.

Polisen har även släppt en video från explosionen.

Det var tidigt på juldagsmorgonen som en husbil exploderade i Nashville i delstaten Tennessee. Enligt flera amerikanska medier ska marken ha skakat runtom i staden och stora skador uppstod på byggnader. Tre personer ska ha skadats men ingen ska ha fått livshotande skador.

Enligt vittnesuppgifter och övervakningsfilmer ska bilen spelat upp ett ljudmeddelande innan explosionen. 

”Det här området måste evakueras nu. Om ni kan höra det här meddelandet: evakuera nu”, ska en digital röst sagt i meddelandet som spelades upp från bilen.

På platsen hittade polisens tekniker mänskliga kvarlevor som nu kopplats till Anthony Quinn Warner med hjälp av DNA, enligt AP.

I nuläget finns det inga misstankar om ytterligare gärningspersoner.

I samband med att polisen bekräftat identiteten på den misstänkta gärningsmannen publicerade de även en video på explosionen på Twitter.

https://twitter.com/MNPDNashville/status/1343362483411628033?s=20
Svenska Camilla vaknade av explosionen i Nashville

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.