Närstående till misstänkte självmordsbombaren gripen

Publicerad
Uppdaterad
Enligt uppgifter till TV4 Nyheterna har flera personer tagits in till förhör av nationella insatsstyrkan.
I Hässelby har de hämtat en kvinna som är närstående till den misstänkte 28-åringen.
- Poliserna skrek: visa händerna, har du något på dig, finns det barn i lägenheten, berättar en granne för Expressen.se.
Under söndagen har polisen genomfört husrannsakningar på flera adresser som har anknytning till den misstänkte 28-åringen.
Efter en husrannsakan i Hässelby greps en kvinna som är närstående till 28-åringen.
Polisen stormade, enligt uppgift till Expressen, in i Hässelbylägenheten klockan 04 på söndagsmorgonen och lämnade inte förrän tre timmar senare.
- Poliserna skrek: visa händerna, har du något på dig, finns det barn i lägenheten, berättar en granne.

Gjort vissa beslag

Till lägenheten i Tranås ska polisen ha begett sig två gånger under söndagen. Först vid halv 8 på morgonen och sedan vid halv 4-tiden. Båda gångerna stannade de länge i lägenheten.
I Tranås ska polisen också ha gjort vissa beslag som bars ut ur lägenheten i papperspåsar.
- Jag har inga kommentarer eftersom utredningen är omgärdad av förundersökningssekretess, säger Carolina Ekéus, pressekreterare på Säkerhetspolisen. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag