Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MobilTabletDator
Premium:

När mobben högg ner ”pedofilen” i Perstorp

En sommardag för ett år sedan jagas en man av ett tiotal personer, varav flera är beväpnade med kniv. Jakten går genom Perstorp och angriparna ska efteråt hyllas som hjältar. Mannen sägs ha gjort närmanden mot skolbarn. 

Ryktesspridning och en allmänhet som tar saken i egna händer – i kommunhuset chockas politiker och tjänstemän över hur snabbt rättssamhället raseras i ett område där utanförskapet är bland det högsta i landet. Perstorp är Skånes minsta kommun och ligger på andraplatsen på listan över svenska kommuner med högst arbetslöshet.

Händelsen med mannen och mobben drar upp Perstorps djupaste problem till ytan.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.