Nakna mannen åt på annan mans ansikte

Publicerad

Två personer blev vittne till en makaber syn längs en gångväg i Miami.

En naken man var i full färd med att äta - av en annan mans ansikte.

När polisen kom till plats, morrade kannibalen som ett vilddjur och fortsatte ätandet. Tillslut fanns inget annat att göra än att skjuta honom, skriver Miami Herald.

Den blodiga scenen skulle kunna vara hämtad ur en Hannibal Lecter-film. Attacken skedde i lördags på en gångväg intill den sexfiliga motorvägen MacArthur Causeway, bara ett stenkast bort från Miami Heralds kontor.

En trafikvakt såg mannen tugga på en annan mans ansikte och skrek i högtalaren att han kulle sluta. Även en förbipasserande kvinna påkallade polis.

Fortsatte äta

Vittnet Larry Vega berättar för WSVN-Fox 7 att han kom körande på sin motorcykel när han såg mannen äta av offret.

- Jag sa åt honom att flytta på sig. Men killen bara fortsatte att äta, berättar han och fortsätter:

- Han bara stod upp med köttbitar i munnen. Och han morrade.

När polisen kom till plats sköt han ett skott mot mannen och slog till honom - men han bara fortsatte det han höll på med. Då tvingades polisen att skjuta ännu fler skott - tills kannibalen avled.

- När polismannen närmade sig, sa åt honom att sluta och riktade en pistol mot honom , vände han sig om och morrade som ett vilddjur och fortsatte att äta från mannens ansikte, säger Armando Aguilar, vid polisorganisationen Fraternal Order of Police, till Local10.

Allvarligt skadad

Javier Ortiz, talesman för polisen i Miami, kallar polisen som sköt det dödande skottet, för hjälte.

- Baserad på informationen vi har, så är han en hjälte och räddade ett liv, säger han till Miami Herald.

Polisutredare tror att offret var hemlös och låg ned på marken när kannibalen gick till attack. En teori är att gärningsmannen drabbats av en "kokain-psykos", vilket kan upplevas som att kroppen "kokar" invändigt och man vill ta av sig kläderna.

Den skadade mannen fördes till sjukhuset Jackson Memorial Hospital Ryder Trauma Center där han vårdas med allvarliga skador. Varken offret eller kannibalen har identifierats.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag