Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nakenshow ska sälja moderat riksdagsman

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Moderate riksdagsmannen Göran Lindblad valkampanjar med lättklädda kvinnor och män. Elita Löfblad är en av modellerna som brukar uppträda i shower för den anlitade agenturen.

Moderate riksdagsmannen Göran Lindblad jagar väljare i sin personvalskampanj.

Med hjälp av män och kvinnor i sexiga underkläder.

- Varför blir det politiskt laddat med badkläder? Det blir ju skillnad om man visar strippshower, säger Lindblad till Expressen.se.

På fredag startar moderate riksdagsmannen Göran Lindblad och riksdagskandidaten Simon Sundén sina personvalskampanjer med en kick-off och fest på restaurang Valand i Göteborg. Festens stora lockbete är en modevisning av sexiga underkläder och baddräkter. Under kick-offens middag ska även värdinnor gå omkring och servera på festen. Inledningsvis finns 150 speciellt inbjudna gäster med på festen, som senare öppnar för allmänheten. - Det är ju inte jag som visar badmode utan det är Restaurang Valand som har den föreställningen, säger Göran Lindblad, som ändå har tryckt information om badmodevisningen på sin inbjudan. - Vi har ju fått ett väldigt bra pris från Valand med hjälp av den här artistförmedlingen och då kom vi överens om att jag skulle nämna den, säger han. Göran Lindblad blev varnad inför festen att det kunde bli ganska kontroversiellt, men valde att fullfölja arrangemanget. - Jag sa till Göran att det här kanske är lite sexigt men då sa Göran att han inte tyckte det. Jag skäms inte, sa han, säger modellagenturens ägare Joakim Granberg till GP.

Elita och Natacha

 Granberg reser runt hela Sverige och marknadsför modelltävlingar och underklädsshower med storbystade fotomodeller. I hans shower brukar bland annat dokusåpastjärnorna Natacha Peyre och Elita Löfblad delta. Göran Lindblad säger till Expressen.se att han inte har någon förståelse för att många reagerar negativt på hans upptaktsfest.  - Nä, det här har ingen betydelse för det är ju inte min valupptakt. Min upptakt är ju utfrågningen med Tore Skog och festen. Badmodevisningen har jag inget med att göra. Vi börjar åtta och då är det buffé och ett glas vin och utfrågning i "den heta tandläkarstolen" av den lokala profilen Sverker Toreskog. Vi valde honom i stället för en journalist för att få med både skärpa och underhållning. Men det har ju varit ganska starka reaktioner, exempelvis från Birgitta Ohlsson i folkpartiet? - Varför blir det politiskt laddat med badkläder? Det blir ju skillnad om man visar strippshower. Det är lite överladdat tycker jag. Sånt här pågår ju även i Hennes & Mauritz-reklamen hela tiden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.