Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nahid och 23 andra träffade samma man

"Han kom ihåg allt. Trots att han träffade 24 kvinnor samtidigt hade han bättre koll på vår relation än vad jag hade", säger dokumentärfilmaren Nahid Persson om Anders.Foto: PRIVAT

När Nahid Persson träffade Tinderdejten Anders föll hon direkt. 

– Det viktigaste för mig i en man är att han är ärlig och empatisk. När jag träffade Anders tyckte jag att han hade allt det jag sökte efter, säger Nahid Persson.

Det visade sig att han inte hade varit ärlig. Han träffade 23 andra kvinnor samtidigt.

Hon var precis på väg att ta bort dejtingappen när Anders skickade ett meddelande. De träffades och hade en otroligt rolig kväll. I tre veckor pratade och dejtade de och började planera en framtid ihop. Sedan såg hon kommentaren.

– Det var en kvinna som hade kommenterat en bild på Anders och skrivit "vilken fin bild hjärtat". Det var konstigt då jag inte visste att han träffade någon annan, säger Nahid Persson som också intervjuats av SVT:s "Kulturnyheterna".

En Facebookgrupp med drabbade kvinnor

Nahid Persson bestämde sig för att kontakta kvinnan som skrivit kommentaren. När hon ringde upp fick hon veta att hon var den fjärde kvinnan som hört av sig till kommentarskrivaren. 

– Anders hade berättat för mig att han inte hade haft en relation på två år, men sedan visade det sig att han hade haft alldeles för många relationer. Det kändes helt förfärligt när jag fick veta det, jag trodde inte mina öron, säger Nahid Persson.

En av kvinnorna som hade träffat Anders i sex veckor startade en Facebookgrupp som Nahid Persson gick med i. Där fanns tio andra kvinnor med samma upplevelse av den charmige mannen.

Nahid var precis på väg att ta bort dejtingappen när Anders skickade henne ett meddelande. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.Foto: JOHANSEN, ERIK / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Anders liv blir film

Kvinnorna i gruppen delade med sig av sin sorg och besvikelse. De lade upp bilder på sig själva tillsammans med Anders och konversationer de haft med honom. Men Nahid Persson ville inte gräva ner sig i sorg.

– Min kamera är mitt vapen. Jag gör dokumentärfilmer och kände att jag ville belysa problemet. Jag ville göra något som gav resultat. Bakom varje persons fasad, ond eller god, finns en människa, säger Nahid Persson.

Hon blev nyfiken på Anders som person och ville berätta historien. Dokumentären heter "Anders, jag och hans 23 andra kvinnor" och har premiär 25 maj. Den visar Anders sätt att hålla reda på kvinnorna. Han har ett block med alla kvinnors namn i scheman där han fyller i allt de gjort och sagt till varandra.

"Han kom ihåg allt"

– Han kom ihåg allt. Trots att han träffade 24 kvinnor samtidigt hade han bättre koll på vår relation än vad jag hade. Jag var väldigt arg på honom när jag fick reda på det, men samtidigt fascinerad av hur han hinner med allt, säger Nahid Persson.

I dokumentärfilmen följer Nahid Persson med Anders under sex månader. Hon pratar även med tre kvinnor som blivit kärlekslurade av Anders. Nahid Persson vill inte berätta om sin relation med Anders i dag, det avslöjas i slutet av dokumentärfilmen.