Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Något jag och
Chris talar om"

Efter fyra år i New York - snart är det Europa som gäller. I går avslöjade Svensk Damtidning att Madeleine och Chris O'Neill vill flytta till London. Foto: Linus Sundahl-Djerf
Expressens Anne-Sofie Näslund fick en pratstund med prinsessan Madeleine i New York. Foto: Linus Sundahl-Djerf
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill funderar på en flytt till Europa. Foto: Stella Pictures

NEW YORK. Efter fyra år i New York - snart är det Europa som gäller.

I går avslöjade Svensk Damtidning att Madeleine och Chris O'Neill vill flytta till London.

Till Expressen säger prinsessan om planerna:

- Det är någonting jag och Chris talar om.

Så här blir det för er i London, Madde & Chris

Träning

London har flera exklusiva gym att erbjuda, bland annat Equinox som ju även finns i New York. Här tränar bland andra Kylie Minogue. Många som vill träna diskret anlitar någon av stans alla supertränare, som tar med sina klienter på träningspass i Hyde Park.

Boende

Nära till exklusiv shopping och trendiga restauranger - då är valet västra London. Här finns fastigheter som specialanpassats för säkerhetsmedvetna. Ett tjusigt townhouse med tre sovrum nära Eva O'Neills bostad ligger nu ute till försäljning för omkring 45 miljoner kronor.

Uteliv

En av Madeleines och Chris favoritrestauranger, Nobu, på eleganta Park Lane är fortfarande ett säkert kort. Ett annat glödhett ställe är Chiltern Firehouse. Svårt att få bord för vanligt folk, men definitivt ett ställe där man vill synas om man är kunglig eller bara rik och berömd.

Uppgifterna om att prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och Leonore har börjat förbereda sig för att lämna sin bostad på Manhattan i New York och i stället bosätta sig i Europa kom som en överraskning i går morse. En närstående person uppgav för Svensk Damtidnings reporter Margareta Gotthardsson att paret planerar att bosätta sig i London.

Hovet valde under morgonen att inte dementera uppgifterna - och senare valde prinsessan Madeleine att själv kommentera planerna. Expressen träffade henne när hon i går vid lunchtid var ute och gick med Leonore i närheten av familjens bostad i New York.

Stämmer det att ni ska flytta till London?

- Det var mer än vi visste, säger hon först.

Sen bestämmer hon sig för att berätta precis hur det ligger till med flyttplanerna.

- Det är någonting jag och Chris talar om, bekräftar hon.

Men precis som hovets informationsavdelning säger Madeleine att planerna ännu är på diskussionsnivå. Det finns ännu inga konkreta detaljer kring tidpunkt.

- Det är ingenting som kommer att ske just nu. För tillfället bor vi här och är glada för det.

Bara timmar till Stockholm

Under hela intervjun ligger Leonore vaken och tittar upp från vagnen. Madeleine berättar att hon förgäves försökt få henne att sova och att det är därför hon är ute och går. Enligt Madeleine beror flyttplanerna bland annat på det långa avståndet till bådas föräldrar och syskon. Kungafamiljen finns i Sverige och Chris familj har också sin bas i Europa. Hans mor Eva O'Neill bor sedan länge i London, liksom systern Tatjana och hennes familj. Resorna till och från Sverige är långa och med London som bas skulle det bara ta ett par timmar att resa till Stockholm.

Madeleine säger i intervjun med Expressen:

- Men självklart, i framtiden hoppas vi komma närmare båda våra familjer, så vi får se.

Jag kan tänka mig att det känns viktigt när man får ett litet barn.

- Ja, men exakt! Mycket beror det också på Chris jobb, det är väl framför allt det som drar oss till Europa, men som jag sa, det är inget vi kommer att göra just nu utan i så fall lite längre fram. Vi får se!

Chris O'Neill är född i London och sa till Svensk Damtidning strax efter att paret gifte sig:

- Europa, och framför allt London, har för mig alltid varit hemma.

Flytten skulle dessutom innebära att han har möjlighet att gå på favoritfotbollslaget Chelseas hemmamatcher.

Nära vänner i staden

Men det är inte bara Chris O'Neill som har starka kopplingar till staden. Prinsessan Madeleines nära vän Caroline Leksell Cooke och hennes make, samt vännerna Astrid Gyllenkrok och Filippa Hagman bor också där. Madeleine studerade också i staden under 2001.

Arbetsmässigt har Madeleine tidigare anordnat en Childhood-gala i London under år 2010 och möjligheten att öppna ett kontor i staden finns.

Enligt hovets informationschef Margareta Thorgren skulle kungen och drottningen välkomna att paret flyttar.

- Självklart ser resten av kungafamiljen det som positivt om prinsessan med sin familj skulle komma närmare Sverige, men som sagt, i dag är inga sådana planer aktuella. Eller bestämda. Tankegångarna kring en flytt ligger fortfarande på ett planeringsstadium, säger Thorgren.

Berömmer Silvia-intervju

Prinsessan Madeleine passar under intervjun med Expressen också på att berömma Expressens intervju med Silvia i samband med drottningens besök i New York, då hennes välgörenhetsorganisation World Childhood foundation firade 15 år för ett par veckor sedan.

- Det var bra frågor, säger hon.

- Det känns ju mycket roligare och viktigare när det handlar om sådana saker.

Kommer du att gå tillbaka och jobba för Childhood här i New York efter mammaledigheten eller hur ser dina planer ut?

- Ja, vi får se lite som sagt. Vi vet fortfarande inte hur det kommer bli med allt, med tanke på Chris planer och jobb.